Folketingets formand mødtes med den tyrkiske parlamentsformand

14.11.2012

Folketingets formand, Mogens Lykketoft, mødtes onsdag med sin tyrkiske kollega Cemil Cicek i Samtaleværelset på Christiansborg og til efterfølgende frokost.

Folketingets formand, Mogens Lykketoft, mødes med sin tyrkiske kollega Cemil Cekic  

”Tyrkiet har været anerkendt som EU-kandidatland siden 1999, og både regeringen og et stort flertal i Folketinget støtter tyrkisk optagelse i EU. Mødet var derfor en lejlighed til at drøfte udsigterne for optagelsen, hvor bl.a. konflikten omkring Cypern fortsat står i vejen for den videre proces. Vi drøftede desuden arbejdet med en ny tyrkisk forfatning, mediesituationen og den genopblussede konflikt med PKK i det sydøstlige Tyrkiet. Desuden havde vi lejlighed til at drøfte den blodige borgerkrig i Syrien, det iranske atomspørgsmål og den israelsk-palæstinensiske konflikt”, sagde Folketingets formand, Mogens Lykketoft efter besøget.

Den tyrkiske parlamentsformand er på officielt besøg hos Folketingets formand den 13.-14. november og skal i forbindelse med besøget bl.a. mødes med HM Dronningen og repræsentanter fra det tyrkiske samfund i Danmark.

Senest opdateret: [18.11.2022]