L 26 Forslag til lov om ændring af lov om inddrivelse af gæld til det offentlige, lov om retsafgifter og forskellige andre love.

(Forenkling af regler om forældelseshåndtering, modregning ved transporter, flere skyldnere på samme fordring, eftergivelse og afskrivning, retsafgift m.v.).

Af: Skatteminister Morten Bødskov (S)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2019-20
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 2

Ministeren bedes i 2020-tal redegøre for de økonomiske konsekvenser ved at indføre automatiske afskrivninger af gæld for følgende persongrupper: a) borgere, der har modtaget kontanthjælp, uddannelseshjælp, integrationsydelse, ressourceforløbsydelse ledighedsydelse, brøkpension, førtidspension eller folkepension uden anden indtægt end ATP i en sammenlagt periode på 3 år inden for de seneste 3 ½ år, b) borgere, der har modtaget kontanthjælp, uddannelseshjælp, integrationsydelse, ressourceforløbsydelse, ledighedsydelse, brøkpension, førtidspension eller folkepension uden anden indtægt end ATP i en sammenlagt periode på 4 år inden for de seneste 4 ½ år, c) borgere, der har modtaget kontanthjælp, uddannelseshjælp, integrationsydelse, ressourceforløbsydelse, ledighedsydelse, brøkpension, førtidspension eller folkepension uden anden indtægt end ATP i en sammenlagt periode på 5 år inden for de seneste 5 ½ år. Ved beregningen af de økonomiske konsekvenser bedes ministeren lade dels de sparede omkostninger ved inddrivelse, når gælden afskrives automatisk, dels den erfaring, at de fleste af skyldnerne aldrig vil blive i stand til at betale deres gæld, indgå i beregningen. Spørgeren henviser i øvrigt til bekendtgørelse nr. 1644 af 18. december 2018 om kommunernes opkrævning af tilbagebetalingskrav. Her fremgår det af § 9, at et tilbagebetalingskrav bortfalder, når der er gået 3 år efter hjælpens ophør uden, at der har været økonomisk mulighed for at gennemføre kravet.
Dato: 21-10-2019
Status: Endeligt besvaret
Emne: inddrivelse
Dokumentdato: 30-10-2019
Modtaget: 30-10-2019
Omdelt: 30-10-2019

L 26 - svar på spm. 2 om at redegøre for de økonomiske konsekvenser ved at indføre automatiske afskrivninger af gæld, fra skatteministeren

SAU L 26 - svar på spm. 2 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 21-10-2019
Modtaget: 21-10-2019
Omdelt: 21-10-2019

Spm. om at redegøre for de økonomiske konsekvenser ved at indføre automatiske afskrivninger af gæld, til skatteministeren

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version