UGEPLAN FOR FOLKETINGET 11. december - 17. december 2017 (UGE 50)

Endelig ugeplan
8. december 2017 Lovsekretariatet
L 116, L 117 sambehandles.
Eventuel afstemning om forslag fremsat under F 8 om ældreområdet.
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om efterskoler og frie fagskoler og lov om folkehøjskoler. (Lempelse af tilskudsbetingelser for bygninger og arealer, varetagelse af opgaver ud over skole- og undervisningsvirksomhed m.v.). (Af undervisningsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af jernbaneloven. (Certificering af virksomheder, der udfører opgaver for andre end jernbanevirksomheder og infrastrukturforvaltere). (Af transport-, bygnings- og boligministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af færdselsloven. (Bemyndigelse til at fastsætte regler om små motoriserede køretøjer). (Af transport-, bygnings- og boligministeren)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om at trække aktstykke 31 af 16. november 2017 om køb af nye kampfly tilbage fra Finansudvalget. (Af Eva Flyvholm (EL), Josephine Fock (ALT) og Holger K. Nielsen (SF) m.fl.)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om trafikselskaber. (Implementering af takstreformer i Øst- og Vestdanmark og mulighed for overdragelse af trafikkøberansvar m.v.). (Af transport-, bygnings- og boligministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om leje og lov om leje af almene boliger. (Fremme af digital kommunikation i boliglejeforhold). (Af transport-, bygnings- og boligministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om byfornyelse og udvikling af byer. (Tilpasning og forenkling af lovens anvendelses- og støttemuligheder). (Af transport-, bygnings- og boligministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af offshoresikkerhedsloven og lov om kontinentalsoklen. (Sikkerhedszoner, nye anlægstyper og præciseringer i forhold til offshoresikkerhedsdirektivet). (Af beskæftigelsesministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om arbejdsmiljø. (Ændring af reglerne om arbejdsmiljøcertifikat m.v.). (Af beskæftigelsesministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og lov om fleksydelse. (Nye regler om fradrag for frivilligt, ulønnet arbejde for dagpengemodtagere m.v.). (Af beskæftigelsesministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om sygedagpenge. (Ordningen med ret til sygedagpenge ved livstruende, alvorlig sygdom gøres permanent). (Af beskæftigelsesministeren)
2. behandling af forslag til lov om indfødsrets meddelelse. (Af udlændinge- og integrationsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven. (Skærpelse af muligheden for at opnå tidsubegrænset opholdstilladelse for udlændinge, der aktivt har modarbejdet afklaringen af deres identitet i forbindelse med ansøgning om opholdstilladelse her i landet). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven. (Etablering af Nationalt ID-center). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om gebyrer og morarenter vedrørende visse ydelser, der opkræves af regioner og kommuner og inddrives af restanceinddrivelsesmyndigheden, og skattekontrolloven. (Gebyr for underretninger om udlægsforretninger). (Af økonomi- og indenrigsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om frikommunenetværk. (Yderligere forsøgsmuligheder for frikommunenetværkene). (Af økonomi- og indenrigsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og regionsloven. (Beskyttelse af kommunalbestyrelses- og regionsrådsmedlemmers behandling af oplysninger som led i varetagelsen af deres hverv). (Af økonomi- og indenrigsministeren)
2. behandling af forslag til lov om forsøgsordning med medicinsk cannabis. (Af sundhedsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om lægemidler, lov om apoteksvirksomhed og lov om medicinsk udstyr. (Fremstilling, indførsel, forhandling og udlevering af lægemidler til redningsberedskab m.v. og delegation af kompetence vedrørende medicinsk udstyr). (Af sundhedsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af retsplejeloven. (Begrænsning af pligten til at erstatte sagsomkostninger i straffesager). (Af justitsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven og udlændingeloven. (Selvstændig bestemmelse om indbrudstyveri). (Af justitsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om våben og eksplosivstoffer og lov om vagtvirksomhed. (Initiativer mod rocker- og bandekriminalitet m.v.). (Af justitsministeren)
2. behandling af forslag til lov om pakkerejser og sammensatte rejsearrangementer. (Af justitsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om en rejsegarantifond. (Sammensatte rejsearrangementer og ændring af finansierings- og bestyrelsesstruktur). (Af erhvervsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om EKF Danmarks Eksportkredit. (Bestemmelse om udbyttepolitik, rammer for en udbyttepolitik og bestemmelse om omfattelse af arkivloven). (Af erhvervsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af retsplejeloven. (Begrænsning af surrogatfængsling i eget hjem). (Af justitsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af straffeloven. (Skærpelse af straffen for blufærdighedskrænkelse og digitale sexkrænkelser). (Af justitsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om Folketingets Ombudsmands beretning for 2016.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at skrive den europæiske menneskerettighedskonvention ud af dansk lov. (Af Martin Henriksen (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om ferie. (Af beskæftigelsesministeren)
1. behandling af forslag til lov om forvaltning og administration af tilgodehavende feriemidler. (Af beskæftigelsesministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om indeksering af dagpenge. (Af Bent Bøgsted (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om indførelse af en social protokol til Lissabontraktaten. (Af Finn Sørensen (EL) m.fl.)
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
3. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven. (Skærpelse af muligheden for at opnå tidsubegrænset opholdstilladelse for udlændinge, der aktivt har modarbejdet afklaringen af deres identitet i forbindelse med ansøgning om opholdstilladelse her i landet). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven. (Etablering af Nationalt ID-center). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
3. behandling af forslag til lov om indfødsrets meddelelse. (Af udlændinge- og integrationsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om trafikselskaber. (Implementering af takstreformer i Øst- og Vestdanmark og mulighed for overdragelse af trafikkøberansvar m.v.). (Af transport-, bygnings- og boligministeren)
3. behandling af forslag til taxilov. (Af transport-, bygnings- og boligministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om leje og lov om leje af almene boliger. (Fremme af digital kommunikation i boliglejeforhold). (Af transport-, bygnings- og boligministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om byfornyelse og udvikling af byer. (Tilpasning og forenkling af lovens anvendelses- og støttemuligheder). (Af transport-, bygnings- og boligministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af offshoresikkerhedsloven og lov om kontinentalsoklen. (Sikkerhedszoner, nye anlægstyper og præciseringer i forhold til offshoresikkerhedsdirektivet). (Af beskæftigelsesministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om arbejdsmiljø. (Ændring af reglerne om arbejdsmiljøcertifikat m.v.). (Af beskæftigelsesministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og lov om fleksydelse. (Nye regler om fradrag for frivilligt, ulønnet arbejde for dagpengemodtagere m.v.). (Af beskæftigelsesministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om sygedagpenge. (Ordningen med ret til sygedagpenge ved livstruende, alvorlig sygdom gøres permanent). (Af beskæftigelsesministeren)
3. behandling af forslag til lov om pakkerejser og sammensatte rejsearrangementer. (Af justitsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om en rejsegarantifond. (Sammensatte rejsearrangementer og ændring af finansierings- og bestyrelsesstruktur). (Af erhvervsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om EKF Danmarks Eksportkredit. (Bestemmelse om udbyttepolitik, rammer for en udbyttepolitik og bestemmelse om omfattelse af arkivloven). (Af erhvervsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om gebyrer og morarenter vedrørende visse ydelser, der opkræves af regioner og kommuner og inddrives af restanceinddrivelsesmyndigheden, og skattekontrolloven. (Gebyr for underretninger om udlægsforretninger). (Af økonomi- og indenrigsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om frikommunenetværk. (Yderligere forsøgsmuligheder for frikommunenetværkene). (Af økonomi- og indenrigsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og regionsloven. (Beskyttelse af kommunalbestyrelses- og regionsrådsmedlemmers behandling af oplysninger som led i varetagelsen af deres hverv). (Af økonomi- og indenrigsministeren)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om, at udlændinge for at have valgret og være valgbare til kommunale og regionale valg skal have bestået prøve i dansk 3. (Af Martin Henriksen (DF) m.fl.)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om registrering af ledningsejere. (Ændring af arbejdsgang med udlevering af standardiserede ledningsoplysninger og udvidelse af lovens anvendelsesområde). (Af energi-, forsynings- og klimaministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om naturgasforsyning og lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner. (Øget incitament til konsolidering af naturgasdistributionssektoren og udvidet mulighed for at undtage transmissionsselskabers anlæg fra lov om naturgasforsyning). (Af energi-, forsynings- og klimaministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om elektroniske kommunikationsnet og -tjenester. (Offentlige institutioners adgang til etablering af wi-fi-hotspot). (Af energi-, forsynings- og klimaministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om elforsyning, lov om fremme af vedvarende energi, lov om naturgasforsyning, lov om Energinet.dk, lov om afgift af elektricitet og forskellige andre love. (Overførsel af opgaver fra Energinet.dk til energi-, forsynings- og klimaministeren m.v.). (Af energi-, forsynings- og klimaministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om varmeforsyning. (Standardisering af regnskabsføring og dataindberetning m.v. for varmeforsyningsvirksomheder til brug for en ny økonomisk regulering). (Af energi-, forsynings- og klimaministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om erhvervsuddannelser og lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag. (Øget søgning til erhvervsuddannelse for voksne m.v.). (Af undervisningsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag og forskellige andre love. (Modelparametre for erhvervsuddannelser til brug for beregning af praktikpladsafhængigt arbejdsgiverbidrag, indførelse af modregningsadgang, ændring af klageproces m.v.). (Af undervisningsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag, lov om godtgørelse og tilskud til befordring ved deltagelse i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse og lov om statens voksenuddannelsesstøtte. (Nedsættelse af VEU-bidrag, fuld arbejdsgiverfinansieret VEU-godtgørelse m.v., forbedret praktikbonus til arbejdsgivere samt forhøjelse af VEU-godtgørelse og Statens Voksenuddannelsesstøtte (SVU) m.v.). (Af undervisningsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om skærpet tilsyn med pengeinstitutter og realkreditinstitutter, hvad angår deres begrundelser for at hæve bidragssatserne. (Af Pelle Dragsted (EL), Josephine Fock (ALT) og Lisbeth Bech Poulsen (SF))
Forhandling om uddannelses- og uddannelsesministerens redegørelse om forsknings- og innovationsområdet 2017.
3. behandling af forslag til lov om forsøgsordning med medicinsk cannabis. (Af sundhedsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om lægemidler, lov om apoteksvirksomhed og lov om medicinsk udstyr. (Fremstilling, indførsel, forhandling og udlevering af lægemidler til redningsberedskab m.v. og delegation af kompetence vedrørende medicinsk udstyr). (Af sundhedsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af retsplejeloven. (Begrænsning af pligten til at erstatte sagsomkostninger i straffesager). (Af justitsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven og udlændingeloven. (Selvstændig bestemmelse om indbrudstyveri). (Af justitsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om våben og eksplosivstoffer og lov om vagtvirksomhed. (Initiativer mod rocker- og bandekriminalitet m.v.). (Af justitsministeren)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om Folketingets Ombudsmands beretning for 2016.
2. behandling af forslag til lov om etablering af en ordning for borgerforslag med henblik på behandling i Folketinget. (Af Pia Kjærsgaard (DF), Henrik Dam Kristensen (S), Kristian Pihl Lorentzen (V), Christian Juhl (EL) og Leif Mikkelsen (LA))
2. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven. (Ny kvoteordning). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven. (Videreførelse af adgangen til opholdstilladelse med henblik på at drive selvstændig erhvervsvirksomhed). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af integrationsloven og lov om danskuddannelse til voksne udlændinge m.fl. (Forenkling og justering af reglerne om fordeling og boligplacering af flygtninge og præcisering af personkreds for danskuddannelse m.v.). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. (Et nyt dagpengesystem for fremtidens arbejdsmarked). (Af beskæftigelsesministeren)
2. behandling af forslag til lov om kontant og skattefri udbetaling af efterlønsbidrag og fleksydelsesbidrag. (Af beskæftigelsesministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov for Grønland om visse spil. (Bevarelse af monopolet for udbuddet af onlinebingo og heste- og hundevæddemål m.v.). (Af skatteministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af ligningsloven. (Udvidelse af fradragsretten for erhvervsmæssige lønudgifter m.v.). (Af skatteministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven og fondsbeskatningsloven. (Skattefritagelse af selvejende teatre og daginstitutioner m.v. samt erklæringsordning for visse foreninger og fonde). (Af skatteministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af chokoladeafgiftsloven, lov om forskellige forbrugsafgifter, kildeskatteloven, spiritusafgiftsloven, øl- og vinafgiftsloven og forskellige andre love. (Annullering af indeksering af en række punktafgifter, nedsættelse og efterfølgende afskaffelse af råstofafgiften, afskaffelse af afgiften på te og tillægsafgiften på alkoholsodavand og ændringer af forskerskatteordningen). (Af skatteministeren)
2. behandling af forslag til lov om forsikringsformidling. (Af erhvervsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om Det Centrale Virksomhedsregister og forskellige andre love. (Ændring af reglerne om offentliggørelse af privatadresser i CVR m.v.). (Af erhvervsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om assisteret reproduktion i forbindelse med behandling, diagnostik og forskning m.v. og sundhedsloven. (Ophævelse af forbuddet mod dobbeltdonation og ændring af reglerne for kastration). (Af sundhedsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ioniserende stråling og strålebeskyttelse (strålebeskyttelsesloven). (Af sundhedsministeren)
Forespørgsel til sundhedsministeren af Stine Brix (EL) og Finn Sørensen (EL) om en langsigtet plan for, hvordan psykisk sundhed og psykiatrien kan opprioriteres markant.
Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 19. december 2017.
Forespørgsel til sundhedsministeren af Liselott Blixt (DF) og Karina Adsbøl (DF) om at sikre hørehæmmede en ordentlig behandling i sundhedsvæsenet.
Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 19. december 2017.
Forespørgsel F 1 til udenrigsministeren og udlændinge- og integrationsministeren af Josephine Fock (ALT), Johanne Schmidt-Nielsen (EL), Sofie Carsten Nielsen (RV) og Holger K. Nielsen (SF) om Danmarks stop for kvoteflygtninge.
Ventes foretaget tirsdag den 19. december 2017.
[Eventuel afstemning udsættes til onsdag den 20. december 2017].
Forespørgsel F 12 til energi-, forsynings- og klimaministeren af Rune Lund (EL) m.fl. om, at Folketinget bliver hørt før salget af olierettighederne fra A.P. Møller - Mærsk til Total.
Ventes foretaget onsdag den 10. januar 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 11. januar 2018].
Forespørgsel F 10 til statsministeren af Christian Langballe (DF) m.fl. om regeringens værdipolitik med fokus på de udfordringer, der følger af indvandringen.
Ventes foretaget fredag den 12. januar 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 16. januar 2018].
Forespørgsel F 9 til udenrigsministeren af Nikolaj Villumsen (EL), Rasmus Nordqvist (ALT), Martin Lidegaard (RV) og Holger K. Nielsen (SF) om investeringsforeningers og kommuners investeringer i virksomheder med aktiviteter i ulovlige bosættelser.
Ventes foretaget tirsdag den 16. januar 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 18. januar 2018].
Forespørgsel F 7 til beskæftigelsesministeren af Kenneth Kristensen Berth (DF) m.fl. om arbejdskraftens fri bevægelighed i EU.
Ventes foretaget torsdag den 18. januar 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 23. januar 2018].
Forespørgsel F 6 til statsministeren af Søren Espersen (DF) m.fl. om selvstændighedsprocessen i Grønland.
Ventes foretaget fredag den 19. januar 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 23. januar 2018].
Forespørgsel F 11 til beskæftigelsesministeren af Bent Bøgsted (DF) m.fl. om at undgå, at syge borgere placeres i et langvarigt ressourceforløb.
Ventes foretaget tirsdag den 6. februar 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 8. februar 2018].
Forespørgsel F 13 til udlændinge- og integrationsministeren af Christian Langballe (DF) m.fl. om FN’s konvention om begrænsning af statsløshed.
Forespørgsel F 14 til sundhedsministeren af Liselott Blixt (DF) og Karina Adsbøl (DF) om regionernes varetagelse af sundhedsområdet er tilfredsstillende.