L 207 Forslag til lov om ændring af fusionsskatteloven.

(Beskatning af løbende indtægter ved grænseoverskridende omstruktureringer).

Af: Skatteminister Karsten Lauritzen (V)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2017-18
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 23-03-2018
1. behandlet / henvist til udvalg 08-05-2018
Betænkning afgivet 24-05-2018
2. behandlet/direkte til 3. behandling 29-05-2018
3. behandlet, vedtaget 01-06-2018
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Lovforslaget har til hensigt at hindre en utilsigtet mulighed for, at løbende indtægter optjent i Danmark kan unddrages dansk beskatning ved at gennemføre skattefrie grænseoverskridende fusioner (og visse andre grænseoverskridende selskabsmæssige omstruktureringer) efter fusionsskatteloven med tilbagevirkende kraft.

Der foreslås på den baggrund en regel om, at den skattemæssige fusionsdato for de pågældende fusioner m.v. ikke kan ligge forud for det tidspunkt, hvor fusionen m.v. er vedtaget i alle de fusionerende selskaber.

Med forslaget forhindres en utilsigtet mulighed for i forbindelse med grænseoverskridende fusioner m.v. at undgå dansk beskatning af indtægter optjent her i landet.

Lovforslaget skal have virkning fra fremsættelsen, da det vurderes, at der er risiko for, at der under de gældende regler kan spekuleres i at undgå dansk beskatning af den her i landet optjente indkomst.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 102 (S, DF, V, EL, LA, ALT, RV, SF og KF), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.