Tak for svaret.
Det vil sådan set sige, at vi, uanset hvad ministeren siger, er lige vidt, så længe Ankestyrelsen siger til kommunerne, at det er i orden, at de bruger tvangsmedicinering; ministeren kan stå hernede i salen og råbe op om, at det er forkert, og jeg kan også stå her og råbe op om, at jeg synes, at det er forkert.
Jeg har trukket ministeren ned i salen for at besvare spørgsmål, men vi er lige vidt, fordi Ankestyrelsen har godkendt det.
Det er derfor, der virkelig er behov for, at ministeren kommer på banen og siger:
Den her praksis vil vi have stoppet, det skal ikke være sådan, at man kan tvinge nogen til medicinering.
Vi skal så have ændret lovgivningen, så Ankestyrelsen ikke kan gå ind og godkende kommunernes brug af tvangsmedicinering, for at borgerne skal kunne opretholde retten til sygedagpenge.
Det er sådan set det, vi skal have taget fat i.
Og det er det, jeg godt kan forstå at ministeren vil undersøge lidt nærmere og måske er klar til også at lave en lovændring for, sådan at Ankestyrelsen forhåbentlig ikke kan overtrumfe ministerens ord og sige:
Jamen det er i orden, at kommunerne tvangsmedicinerer, for det synes Ankestyrelsen er helt i orden.
Ankestyrelsen er sådan set ligeglad med, hvad ministeren siger, så længe lovgivningen ikke er på plads.
Og det, vi egentlig skal frem til, er at få foretaget en hurtig ændring af lovgivningen, så Ankestyrelsen ikke på dette område overtrumfer ministeren ord:
at der ikke er nogen, der skal tvangsmedicineres.
Det er det, jeg ser frem til, og jeg vil håbe, at ministeren så kan få embedsfolkene til at arbejde hurtigt vedrørende den her sag.
I Dansk Folkeparti skal vi i hvert fald nok bakke op om en sådan lovgivning, der stopper tvangsmedicinering.