1) Spørgsmål til ministrene til umiddelbar besvarelse (spørgetime).
2) Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
SPØRGSMÅL:
1) Til statsministeren af:
Mogens Jensen (S):
Kan statsministeren uddybe, om der har været kontakt mellem Statsministeriet og TV 2 om de optagelser, der blev foretaget af statsministeren uden for TV 2 fredag den 8. oktober 2010, fordi statsministeren var utilfreds med, at optagelserne blev foretaget, og i givet fald hvilken?
(Spm. nr. S 221).
2) Til statsministeren af:
Morten Østergaard (RV):
Vil statsministeren redegøre for statsministerens og Statsministeriets ageren i forhold til TV 2 angående det interview, statsministeren afgav til TV 2 fredag den 8.oktober 2010, efter at have deltaget i optagelser til et magasinprogram?
(Spm. nr. S 229).
3) Til statsministeren af:
Morten Bødskov (S):
Er statsministeren enig med Rigsrevisionen i, at forløbet om at få kendskab til rapporten fra regeringsarbejdet om en »fair konkurrence mellem offentlige og private sygehuse«, inden rapporten blev oversendt til Rigsrevisionen den 2. juli 2009, er »særdeles utilfredsstillende«?
(Spm. nr. S 224).
4) Til statsministeren af:
Carsten Hansen (S):
Hvad mener statsministeren om Venstres sundhedsordfører, Birgitte Josefsens, hidsige angreb på rigsrevisor, når denne til Politiken.dk den 19. oktober 2010 er citeret for at sige, at »rigsrevisor har ingenting gjort i et helt år, hvor han kunne have forholdt sig til den rapport. Han har siddet på sin flade bagdel. Pludselig kommer oppositionen igen og taler om overbetaling. Og så vågner rigsrevisor op og kører med på deres vogn og begynder at råbe og skrige og skælde ud«?
(Spm. nr. S 219).
5) Til statsministeren af:
Jonas Dahl (SF):
Hvad mener statsministeren om Venstres formand for Folketingets Sundhedsudvalg, Preben Rudiengaards, angreb på rigsrevisor, når denne den 22. oktober 2010 i Politiken om rigsrevisor udtaler, at »han prøver at redde sit eget skind, fordi han administrativt ikke har gjort sit arbejde godt nok«?
(Spm. nr. S 230).
6) Til statsministeren af:
Astrid Krag (SF):
Er statsministeren enig i, at vores demokratiske system bygger på gensidig tillid mellem henholdsvis embedsmænd og politikere og dem, der skal kontrollere dem, og at kontrolsystemet bryder sammen, hvis tilliden forsvinder?
(Spm. nr. S 231).
7) Til statsministeren af:
Mogens Jensen (S):
Mener statsministeren, at det er rimeligt, såfremt ansatte i Statsministeriet har krævet af TV 2, at optagelserne uden for TV 2 den 8. oktober 2010 ikke blev anvendt?
(Spm. nr. S 222).
8) Til statsministeren af:
Morten Bødskov (S):
Hvordan kan det være, at det først er efter offentliggørelsen af Rigsrevisionens notat til Statsrevisorerne om »Rigsrevisionens adgang til Indenrigs- og Sundhedsministeriets udredningsarbejde i 2008-2009 om afregning med de private sygehuse« fra oktober 2010, at statsministeren bliver vidende om Rigsrevisionens specifikke ønske om at få udleveret dokumenter til belysning af regeringsarbejdet om en »fair konkurrence mellem offentlige og private sygehuse«?
(Spm. nr. S 227).
9) Til statsministeren af:
Carsten Hansen (S):
Er statsministeren nu, hvor Rigsrevisionen har påpeget, at Rigsrevisionen flere gange og uden held har udbedt sig oplysninger fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet om regeringsarbejdet om en »fair konkurrence mellem offentlige og private sygehuse«, enig i indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarders udtalelser til Berlingske Tidende den 14. oktober 2010 om, at »rigsrevisor ikke specifikt bad om disse beregninger«?
(Spm. nr. S 220).
10) Til udenrigsministeren af:
John Dyrby Paulsen (S):
Kan udenrigsministeren oplyse de konkrete kilder, herunder de konkrete udtalelser fra ISAF's øverstkommanderende general, David Petraeus, hvorpå hun byggede sin udtalelse om, at »de tendenser, vi ser, og det, vi hører fra øverstkommanderende general Petraeus, er faktisk, at Taleban bliver mere og mere presset og derfor mere og mere desperat for som en sidste krampetrækning at forsøge at skabe mest mulig tab på den allierede side«?
(Spm. nr. S 213).
11) Til udenrigsministeren af:
John Dyrby Paulsen (S):
Er det i dag udenrigsministerens opfattelse, at Talebanbevægelsen kan karakteriseres som presset, desperat og i færd med sin sidste krampetrækning?
(Spm. nr. S 215).
12) Til finansministeren af:
Jens Peter Vernersen (S):
Hvad er ministerens holdning til, at Rigsrevisionen flere gange udbad sig dokumenter, som kunne belyse regeringens udredningsarbejde med fastsættelsen af taksterne til de private sygehuse?
(Spm. nr. S 223).
13) Til finansministeren af:
Jens Peter Vernersen (S):
Mener ministeren ikke, at det er usædvanligt, at et udredningsarbejde om en »fair konkurrence mellem offentlige og private sygehuse«, som peger på overbetaling af private sygehuse og dermed store udgifter for skatteyderne, ikke offentliggøres ved dets afslutning?
(Spm. nr. S 226).
14) Til finansministeren af:
Sophie Hæstorp Andersen (S):
Er ministeren enig med Rigsrevisionen i, at forløbet om at få kendskab til rapporten fra regeringsarbejdet om en »fair konkurrence mellem offentlige og private sygehuse«, inden rapporten blev oversendt til Rigsrevisionen den 2. juli 2009, er »særdeles utilfredsstillende«?
(Spm. nr. S 225).
15) Til finansministeren af:
Sophie Hæstorp Andersen (S):
Hvad er ministerens holdning til, at regeringsarbejdet om en »fair konkurrence mellem offentlige og private sygehuse« blev drøftet i styregruppen for regeringens økonomiudvalg, når det synes at være temmelig vanskeligt at identificere de ansvarlige for resultatet af arbejdet?
(Spm. nr. S 228).
16) Til socialministeren af:
Yildiz Akdogan (S):
Hvad vil ministeren gøre for at dæmme op for den stigende fattigdom i Danmark?
(Spm. nr. S 130).
17) Til socialministeren af:
Yildiz Akdogan (S):
Er ministeren tilfreds med, at antallet af fattige stiger i eksempelvis København, samme år som ministeren står i spidsen for EU’s fattigdomsår i Danmark?
(Spm. nr. S 131).
18) Til socialministeren af:
Lise von Seelen (S):
Hvilke initiativer vil ministeren tage for at kvalitetssikre de kommunale prioriteringer for tilbuddene til handicappede, når rapporten fra KREVI beskriver kommuners vanskeligheder med at skaffe sig et realistisk grundlag i forbindelse med budgetlægning af området?
(Spm. nr. S 147).
19) Til socialministeren af:
Mette Frederiksen (S):
Vil ministeren forklare, hvordan princippet om ordentlig pleje og omsorg for plejekrævende ældre efter ministerens opfattelse hænger sammen med, at halvdelen af landets kommuner planlægger at skære ned på hjælpen til de ældre?
(Spm. nr. S 217).
20) Til socialministeren af:
Mette Frederiksen (S):
Mener ministeren, at uløste sociale problemer kan være årsag til, at regeringens aktiveringsindsats for de ikkearbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere er slået fuldstændig fejl, jf. Rigsrevisionens rapport »Beretning til Statsrevisorerne om effekten af aktivering af ikke-arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere«?
(Spm. nr. S 218).
21) Til undervisningsministeren af:
Tina Petersen (DF):
Er det ministerens opfattelse, at landets ungdomsuddannelsesvejledere er godt nok »klædt på« til at håndtere udviklingen af individuelle uddannelsesplaner for udviklingshæmmede?
(Spm. nr. S 133).
22) Til undervisningsministeren af:
Tina Petersen (DF):
Hvilke tanker gør ministeren sig om det nødvendige tilsyn med de individuelle uddannelsesplaner for udviklingshæmmede?
(Spm. nr. S 135).
23) Til skatteministeren af:
Klaus Hækkerup (S):
Hvad kan ministeren oplyse om serviceeftersynet af forårspakke 2.0 i relation til det forventede provenu fra 2011 af indførelsen af energiafgifter på erhvervene?
(Spm. nr. S 148).
24) Til skatteministeren af:
Klaus Hækkerup (S):
Hvad kan ministeren oplyse om serviceeftersynet af forårspakke 2.0 i relation til den analyse af de energitunge virksomheders konkurrenceevne, som blev varslet i forårspakke 2.0, og som skal danne baggrund for den præcise udformning af forhøjelsen af afgiften på procesenergi?
(Spm. nr. S 149).