L 63 Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, skattekontrolloven og andre skattelove.

(Ændring af sondringen mellem børsnoterede og unoterede aktier).

Af: Skatteminister Kristian Jensen (V)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2008-09
Status: Bortfaldet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 13-11-2008
1. behandlet / henvist til udvalg 20-11-2008
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Lovforslaget var en genfremsættelse af lovforslag nr. L 86 fra folketingssamlingen 2007-08, 2. samling.
Lovforslaget indeholdt en tilpasning af skattereglerne til den nye begrebsanvendelse, der var indført i den finansielle lovgivning som følge af det såkaldte MiFID-direktiv. Tilpasningen indebærer bl.a., at betegnelsen børsnoteret erstattes af betegnelsen optaget til handel på et reguleret marked. Dermed sker der en ændring af den gældende sondring mellem børsnoterede og unoterede aktier.
Med det formål at styrke aktiekulturen indeholdt lovforslaget tillige en udvidelse af personers adgang til fradrag for tab på aktier, der efter gældende regler ansås for børsnoterede. Således skulle der også for disse aktier være adgang til fuldt fradrag i tabsåret. Adgangen til fuldt fradrag betingedes af, at SKAT havde modtaget oplysning om erhvervelse af den pågældende aktie.
I tilknytning til disse ændringer foresloges en ændring af indberetningsreglerne. For det første indførelse af pligt for fondshandlere til at indberette køb af aktier i lighed med de regler, der hidtil var gældende for salg. For det andet udvidelse af reglerne om depotførernes indberetning om beholdningen ved årets udgang fra alene at omfatte børsnoterede aktier til at omfatte alle deponerede aktier.
Ændringen af indberetningsreglerne og reglerne for personers aktietab foresloges indført med virkning fra 2010.