Tema billede for folkemødet på bornholm
Større

Folketinget på Bornholm

Mød Folketinget på årets Folkemøde d. 14.-17. juni 2018. Få et overblik over arrangementerne i Folketingets telt her.
Skolevalg 2019
Større

Tilmelding til Skolevalg 2019 er åbnet

Skolevalg er et autentisk gennemført valg for elever i 8., 9. og 10. klasse. Eleverne skal vælge mærkesager, lave kampagner og møde ungdomspolitikere til en debat på deres egen skole, inden de selv skal sætte kryds på stemmesedlen.  
100 aar paa Borgen
TEMA
Større

100 år på Borgen

Den 28. maj 1918 blev det første møde i Folketingssalen afholdt på det nuværende, tredje Christiansborg. I 100 år har Christiansborg været ramme for det danske folkestyre og demokrati, og det fejrer Folketinget med aktiviteter og begivenheder i løbet af året.
Rigsarkivet Tema
Større

Folketinget og Rigsarkivet

Rigsarkivet flytter væk fra Slotsholmen, hvilket giver Folketinget mulighed for at overtage de ledige bygninger og forbedre rammerne for folkestyret markant. Folketinget sætter derfor gang i en idékonkurrence, som grundigt skal afdække mulighederne for bygningernes anvendelse. Læs mere om projektet og konkurrencen her.
Dansk flag
TEMA
Større

Lovforslag om nye statsborgere

Tildeling af statsborgerskab kan kun ske ved lov. Det står i grundloven. Derfor vedtager Folketinget 2 gange om året en ny lov, som tildeler statsborgerskab til nye statsborgere – også kaldet indfødsret.
Borgerforslag
TEMA
Større

Borgerforslag

På hjemmesiden borgerforslag.dk kan du se, støtte eller oprette forslag til noget, som du mener bør ændres i lovgivningen eller i samfundet – et såkaldt borgerforslag. Hvis 50.000 borgere med stemmeret til folketingsvalg støtter et forslag, kan det blive fremsat i Folketinget.
Demokratifilm
TEMA
Større

5 nye undervisningsfilm om EU til 8. og 9. klasse

Folketingets filmserie Dit Demokrati er blevet suppleret med 5 nye film om EU. De sætter fokus på, hvad EU bestemmer, hvordan EU lovgiver, hvad der skal til for at blive medlem af EU, det danske nej til Maastrichttraktaten i 1992 og EU’s historie. Filmene er lavet til undervisningen i samfundsfag i 8. og 9. klasse.
billede af slotspladsen
TEMA
Større

Ombygning af Christiansborg Slotsplads

Smukke lyse kugler i nordisk granit kommer fremover til at pryde Slotspladsen foran Christiansborg Slot. Granitkuglerne rammer på en gang pladsen ind som demokratisk samlingspunkt, og øger sikkerheden omkring Christiansborg. Gæster kan besøge Tårnet via Indre Slotsplads, mens arbejdet med Slotspladsen står på.
Besoeg Folketinget
Større

Besøg Folketinget

Kom på en omvisning i Folketinget og hør om Folketingets arbejde og Christiansborgs historie, eller overvær et møde i Folketingssalen fra tilhørerpladserne. Folketinget har mange forskellige besøgstilbud til både enkeltpersoner og grupper.

Folketingssalen

Næste møde i Folketinget forventes at finde sted torsdag den 6. september 2018 kl. 10.00 med 1. behandling af forslag til finanslov for finansåret 2019.
Grundet ombygning af Folketingssalen vil mødet blive afholdt i Landstingssalen.

Udvalgene afholder møder hen over sommeren.

Folketingets Oplysning
Større

Folketingets Oplysning

Har du spørgsmål om Folketinget, lovgivningen eller Christiansborg, kan du kontakte Folketingets Oplysning og få hurtigt svar.

EU Oplysningen
Større

Folketingets EU-Oplysning

Har du spørgsmål om arbejdet i EU eller dine rettigheder inden for EU, kan du kontakte Folketingets EU-Oplysning og få hurtigt svar.

Find dokument på nummer og samling.

Søg i dokumenter

Dokumentlister

Dokumentlister er systematiske oversigter over specifikke dokumenttyper. Tilpas dokumentlisterne ved hjælp af venstremenuens filtre.

Se alle dokumentlister