Ugeplan for Folketinget 29. april - 5. maj 2024 (Uge 18)

Endelig ugeplan
26. april 2024 Lovsekretariatet
Eventuel afstemning om forslag fremsat under F 7 om den højt specialiserede del af socialområdet og F 20 om botilbudspladser.
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om at fjerne den officielle anerkendelse af Det Islamiske Trossamfund. (Af Mikkel Bjørn (DF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om at forbyde privatpersoners affyring af fyrværkeri på andre tidspunkter end nytårsaften og indskrænke tidsrummet for tilladt køb og salg af fyrværkeri. (Af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl.)
2. behandling af forslag til lov om ændring af årsregnskabsloven, revisorloven og forskellige andre love. (Gennemførelse af EU-direktiv om virksomheders bæredygtighedsrapportering og EU-direktiv om forhøjelse af størrelsesgrænser i regnskabsdirektivet m.v.). (Af erhvervsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om betalinger, lov om kapitalmarkeder og forskellige andre love. (Tilsyn efter forordning om digital operationel modstandsdygtighed i den finansielle sektor og forordning om markeder for kryptoaktiver, regler for udpegelse af administrationsselskab for Garantifonden og aflønningsregler for firmapensionskasser). (Af erhvervsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om spil. (Styrket indsats mod matchfixing, forbedrede sanktionsmuligheder, hjemmel til øget databehandling, ændrede gebyrer for spilleautomater og diverse justeringer af spilområdet). (Af skatteministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af dagtilbudsloven. (Anvendelse af digitale redskaber i dagtilbud og private pasningsordninger). (Af børne- og undervisningsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om ændring af lov om folkeskolen, lov om friskoler og private grundskoler m.v., lov om social service og lov om en børne- og ungeydelse. (Ophævelse af revisionsbestemmelse). (Af børne- og undervisningsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at fremme solceller på offentlige og industrielle tage og at undgå solceller i naturen. (Af Morten Messerschmidt (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at indføre tilladelse til test af atomreaktorer og indføre klare regler på området. (Af Steffen W. Frølund (LA) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at demokratisere olie- og gaspolitikken. (Af Theresa Scavenius (UFG))
Forespørgsel til indenrigs- og sundhedsministeren, social- og boligministeren og ældreministeren af Marlene Harpsøe (DD) m.fl. om inddragelse og støtte af pårørende.
Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 2. maj 2024.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at fratage ferierejsende flygtninge deres flygtningestatus. (Af Mikkel Bjørn (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om liberalisering af taxilovgivningen i landdistrikter. (Af Jens Meilvang (LA) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om sikring af planlagte BRT-ruter i hovedstadsområdet. (Af Jette Gottlieb (EL) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at sænke aldersgrænsen for at tage kørekort til stor knallert fra 18 til 16 år. (Af Kenneth Fredslund Petersen (DD) m.fl.)
Onsdag den 1. maj 2024
Intet møde.
Eventuel afstemning om forslag fremsat under F 21 om inddragelse og støtte af pårørende.
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om spil. (Styrket indsats mod matchfixing, forbedrede sanktionsmuligheder, hjemmel til øget databehandling, ændrede gebyrer for spilleautomater og diverse justeringer af spilområdet). (Af skatteministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af årsregnskabsloven, revisorloven og forskellige andre love. (Gennemførelse af EU-direktiv om virksomheders bæredygtighedsrapportering og EU-direktiv om forhøjelse af størrelsesgrænser i regnskabsdirektivet m.v.). (Af erhvervsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om betalinger, lov om kapitalmarkeder og forskellige andre love. (Tilsyn efter forordning om digital operationel modstandsdygtighed i den finansielle sektor og forordning om markeder for kryptoaktiver, regler for udpegelse af administrationsselskab for Garantifonden og aflønningsregler for firmapensionskasser). (Af erhvervsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om ændring af lov om folkeskolen, lov om friskoler og private grundskoler m.v., lov om social service og lov om en børne- og ungeydelse. (Ophævelse af revisionsbestemmelse). (Af børne- og undervisningsministeren)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om permanent stop for udviklingsbistand til de palæstinensiske selvstyreområder. (Af Henrik Dahl (LA), Charlotte Munch (DD) og Kim Edberg Andersen (NB) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om, at Danmark udtræder af Europarådets konvention af 6. november 1997 om statsborgerret (statsborgerretskonventionen). (Af Mikkel Bjørn (DF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om at give mulighed for at fravælge halalcertificerede produkter i offentlige institutioner. (Af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om at afskaffe kravet om, at der skal være en sammenhæng mellem hoved- og bibeskæftigelse, for at udlændinge kan få arbejdstilladelse til bibeskæftigelse. (Af Sólbjørg Jakobsen (LA) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om at ophæve alle regler begrundet i særhensyn til islam. (Af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om at udvise ikkeintegrerbare udlændinge. (Af Pia Kjærsgaard (DF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om tilslutning til EU's solidariske fordeling af asylansøgere ved en særaftale. (Af Rosa Lund (EL) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om en undskyldning til den danske befolkning for 40 års forfejlet udlændingepolitik. (Af Morten Messerschmidt (DF) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om Danmarks tilslutning på mellemstatsligt grundlag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2023/2667 af 22. november 2023 om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 767/2008, (EF) nr. 810/2009 og (EU) 2017/2226, Rådets forordning (EF) nr. 693/2003 og (EF) nr. 694/2003 og konventionen om gennemførelse af Schengenaftalen for så vidt angår digitalisering af visumproceduren. (Af udlændinge- og integrationsministeren)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om retningslinjer og risikovurderinger for brug af kunstig intelligens. (Af Lisbeth Bech-Nielsen (SF) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., lov om aktiv socialpolitik, lov om social pension og forskellige andre love. (Neutralisering af virkning på indkomstoverførsler som følge af afskaffelse af en helligdag). (Af beskæftigelsesministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om social pension og forskellige andre love. (Fradragsret for indbetalinger til aldersforsikring, aldersopsparinger og supplerende engangssum i indtægtsgrundlaget ved beregning af visse sociale ydelser og ændring af bemyndigelsesbestemmelsen om fastsættelse af begrebet indtægt ved personligt arbejde ved beregning af social pension). (Af beskæftigelsesministeren)
1. behandling af forslag til lov om ret til lommepengejob til kriminalitetstruede unge. (Af beskæftigelsesministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om fremme af vedvarende energi, lov om bæredygtige biobrændstoffer og om reduktion af drivhusgasser, lov om fremme af energibesparelser i bygninger og lov om varmeforsyning. (Bemyndigelse til at supplere og gennemføre EU-regler til fremme af vedvarende energi, herunder til at fastsætte regler om fravigelse af visse miljø- og naturbeskyttelsesregler, og justering af rammer for etablering af vedvarende energianlæg på havet uden for udbud). (Af klima-, energi- og forsyningsministeren)
1. behandling af forslag til lov om indfødsrets meddelelse. (Af udlændinge- og integrationsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om visse erhvervsdrivende virksomheder, selskabsloven, lov om finansiel virksomhed og forskellige andre love. (Bedre vilkår for demokratiske virksomheder og regler om frakendelse af retten til at være ledelsesmedlem som følge af digitaliseringsdirektivet). (Af erhvervsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om Miljø- og Fødevareklagenævnet, lov om Planklagenævnet, lov om fremme af vedvarende energi og forskellige andre love. (Effektivisering af sagsbehandlingen i Planklagenævnet, Miljø- og Fødevareklagenævnet og Energiklagenævnet m.v.). (Af erhvervsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om anvendelsen af visse af Den Europæiske Unions retsakter om økonomiske forbindelser til tredjelande m.v. (Bemyndigelse til at vedtage national kontrol med eksport af visse produkter med dobbelt anvendelse og indførelse af straffebestemmelser for ny national kontrol samt eksport til våbenembargolande). (Af erhvervsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om betalinger. (Midlertidig lempelse af kontantreglen). (Af erhvervsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om selskabers ledelses og reelle ejeres ansvar for miljøkatastrofer. (Af Pelle Dragsted (EL) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om et loft over indlånsrentemarginalen (Af Pelle Dragsted (EL) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om nedsættelse af en ekspertgruppe til udarbejdelse af modeller for en offentligt drevet bank. (Af Pelle Dragsted (EL) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om Politiets Efterretningstjeneste (PET), lov om etablering af et udvalg om forsvarets og politiets efterretningstjenester og lov om beskyttelse af whistleblowere. (Styrkelse af tilsynet med efterretningstjenesterne). (Af justitsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at sikre bedre forhold for sexarbejdere. (Af Katrine Daugaard (LA) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at nedsætte en arbejdsgruppe med henblik på at sikre ordentlige forhold for mennesker i prostitution. (Af Brigitte Klintskov Jerkel (KF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at indføre behandlingsgaranti til børn og unge fra familier med stof- eller alkoholafhængighed. (Af Brigitte Klintskov Jerkel (KF) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed m.v. og lov om mediestøtte. (Modernisering af Public Service-Puljen, ændring af revisionsbestemmelser for de regionale TV 2-virksomheder,ændring af regler for aktindsigt for DR og de regionale TV 2-virksomheder og ændring af støttelofter for ugeaviser). (Af kulturministeren)
1. behandling af forlag til lov om ændring af lov om autorisation af sundhedspersoner og om sundhedsfaglig virksomhed og udlændingeloven. (Anbefalinger fra Taskforce om udenlandsk arbejdskraft og ændring af gebyrer for autorisation af sundhedspersoner). (Af indenrigs- og sundhedsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven. (Udvidelse af ordning om tilskud til tandpleje for udvalgte patientgrupper og bestemmelse om territorial gyldighed for Færøerne). (Af indenrigs- og sundhedsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om lægemidler. (Pligtmæssige lagre af kritiske lægemidler m.v.). (Af indenrigs- og sundhedsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om tobaksvarer m.v., lov om elektroniske cigaretter m.v. og lov om forbud mod salg af tobak og alkohol til personer under 18 år. (Udmøntning af dele af forebyggelsesplanen målrettet børn og unge – tobak, nikotin og alkohol). (Af indenrigs- og sundhedsministeren)
Forespørgsel F 29 til miljøministeren af Peter Kofod (DF) m.fl. om kystsikring af Danmark mod stormfloder m.v.
Ventes foretaget fredag den 17. maj 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 21. maj 2024].
Forespørgsel F 27 til indenrigs- og sundhedsministeren, social- og boligministeren og beskæftigelsesministeren af Marlene Harpsøe (DD) og Charlotte Munch (DD) om bedre hjælp og støtte til sorgramte.
Ventes foretaget onsdag den 22. maj 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 23. maj 2024].
Forespørgsel F 28 til indenrigs- og sundhedsministeren af Mads Olsen (SF) og Carl Valentin (SF) om psykologbehandling til unge mellem 18 og 24 år.
Ventes foretaget fredag den 24. maj 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 28. maj 2024].
Forespørgsel F 33 til ældreministeren af Peter Kofod (DF) og Pia Kjærsgaard (DF) om regeringens ældrereform.
Ventes foretaget fredag den 24. maj 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 28. maj 2024].
Forespørgsel F 32 til statsministeren af Rasmus Stoklund (S), Torsten Schack Pedersen (V), Susie Jessen (DD), Pia Olsen Dyhr (SF), Alex Vanopslagh (LA), Monika Rubin (M), Mona Juul (KF), Pelle Dragsted (EL), Martin Lidegaard (RV), Morten Messerschmidt (DF), Helene Liliendahl Brydensholt (ALT), Aki-Matilda Høegh-Dam (SIU), Aaja Chemnitz (IA), Anna Falkenberg (SP), Sjúrður Skaale (JF), Mike Villa Fonseca (UFG), Lars Boje Mathiesen (UFG), Theresa Scavenius (UFG) og Jon Stephensen (UFG) om den indenrigs- og udenrigspolitiske situation.
Ventes foretaget onsdag den 29. maj 2024.
[Eventuel afstemning udsættes ikke].
Forespørgsel F 31 til beskæftigelsesministeren af Karsten Hønge (SF), Charlotte Munch (DD), Sólbjørg Jakobsen (LA), Dina Raabjerg (KF), Victoria Velasquez (EL), Nick Zimmermann (DF) og Torsten Gejl (ALT) om afskaffelsen af store bededag.
Ventes foretaget torsdag den 30. maj 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 4. juni 2024].
Forespørgsel F 30 til ministeren for udviklingssamarbejde og global klimapolitik af Trine Pertou Mach (EL) og Søren Søndergaard (EL) om sultkatastrofen i Gaza.
Ventes foretaget fredag den 31. maj 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 4. juni 2024].
Forespørgsel F 34 til beskæftigelsesministeren af Sólbjørg Jakobsen (LA) m. fl. om fritidsjob.