Ugeplan for Folketinget 22. april - 28. april 2024 (Uge 17)

Endelig ugeplan
19. april 2024 Lovsekretariatet
Udvidet spørgetime med statsministeren.
1. behandling af forslag til lov om visse medietjenesteudbyderes bidrag til fremme af dansk kultur (kulturbidragsloven). (Af kulturministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at fratage fagpersoner retten til at arbejde med udsatte borgere, hvis de dømmes for tyveri, vold, overgreb el.lign. (Af Karina Adsbøl (DD) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at indføre en handicappolitisk handleplan. (Af Charlotte Broman Mølbæk (SF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om inkorporering af FN’s børnekonvention i dansk ret. (Af Astrid Carøe (SF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om lov mod fattigdom og en konkret handleplan mod børnefattigdom. (Af Victoria Velasquez (EL), Karsten Hønge (SF) og Torsten Gejl (ALT))
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om indførelse af en selvbestemmelsesordning ved valg af bostøtte for borgere i hjemløshed. (Af Theresa Berg Andersen (SF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at indføre fradrag på varmepumper. (Af Steffen W. Frølund (LA) m.fl.)
Bemærk: Ændret ressortminister i forhold til udvalg.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at flytte ansvaret for Danmarks klimaberegninger til et uafhængigt organ. (Af Torsten Gejl (ALT) og Søren Egge Rasmussen (EL) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om en præcis metode til målopfølgning for 2025- og 2030-klimamålene. (Af Torsten Gejl (ALT), Mona Juul (KF), Søren Egge Rasmussen (EL) og Samira Nawa (RV) m.fl.)
Eventuel afstemning om forslag fremsat under F 26 om rigsfællesskabets muligheder og udfordringer.
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om at gennemføre den annullerede udflytning af velfærdsuddannelser. (Af Marlene Harpsøe (DD) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om stop af besparelser på universiteternes grønne forskning og rådgivning. (Af Sascha Faxe (ALT) og Christina Olumeko (ALT))
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om en dansk tiltræden til det forstærkede samarbejde i EU om en skat på finansielle transaktioner. (Af Pelle Dragsted (EL) m.fl.)
2. (sidste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om en afgift på brugen af privatfly. (Af Søren Egge Rasmussen (EL) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning i henhold til grundlovens § 47 med hensyn til statsregnskabet for finansåret 2022. (Af Finansudvalget)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansåret 2025, lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansåret 2026 og lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner for finansåret 2027. (Konsekvenser af Aftale om reform af personskat af 14. december 2023, m.v.) (Af finansministeren)
Forespørgsel til indenrigs- og sundhedsministeren og social- og boligministeren af Marlene Harpsøe (DD), Katrine Daugaard (LA), Brigitte Klintskov Jerkel (KF) og Mette Thiesen (DF) m.fl. om botilbudspladser.
Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 2. maj 2024.
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik. (Skærpede betingelser for at opnå ret til kontanthjælp). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af boafgiftsloven. (Bo- og gaveafgiftsfritagelse). (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om ændringer i skattelovgivningen til fremme af cyklismen. (Af Jette Gottlieb (EL) m.fl.)
1. behandling af forslag til lov om ændring af retsplejelov for Grønland. (Henvisning af civile retssager til Grønlands Landsret). (Af justitsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven og forskellige andre love. (Gennemførelse af dele af Bandepakke IV). (Af justitsministeren)
Forespørgsel til finansministeren, indenrigs- og sundhedsministeren og social- og boligministeren af Marlene Harpsøe (DD), Charlotte Broman Mølbæk (SF), Katrine Daugaard (LA), Andreas Karlsen (KF), Rosa Lund (EL), Lotte Rod (RV), Mette Thiesen (DF) og Nikoline Erbs Hillers-Bendtsen (ALT) om den højt specialiserede del af socialområdet.
Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 2. maj 2024.
Forespørgsel F 21 til indenrigs- og sundhedsministeren, social- og boligministeren og ældreministeren af Marlene Harpsøe (DD) m.fl. om inddragelse og støtte af pårørende.
Ventes foretaget tirsdag den 30. april 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 2. maj 2024].
Forespørgsel F 29 til miljøministeren af Peter Kofod (DF) m.fl. om kystsikring af Danmark mod stormfloder m.v.
Ventes foretaget fredag den 17. maj 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 21. maj 2024].
Forespørgsel F 27 til indenrigs- og sundhedsministeren, social- og boligministeren og beskæftigelsesministeren af Marlene Harpsøe (DD) og Charlotte Munch (DD) om bedre hjælp og støtte til sorgramte.
Ventes foretaget onsdag den 22. maj 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 23. maj 2024].
Forespørgsel F 28 til indenrigs- og sundhedsministeren af Mads Olsen (SF) og Carl Valentin (SF) om psykologbehandling til unge mellem 18 og 24 år.
Ventes foretaget fredag den 24. maj 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 28. maj 2024].
Forespørgsel F 32 til statsministeren af Rasmus Stoklund (S), Torsten Schack Pedersen (V), Susie Jessen (DD), Pia Olsen Dyhr (SF), Alex Vanopslagh (LA), Monika Rubin (M), Mona Juul (KF), Pelle Dragsted (EL), Martin Lidegaard (RV), Morten Messerschmidt (DF), Helene Liliendahl Brydensholt (ALT), Aki-Matilda Høegh-Dam (SIU), Aaja Chemnitz (IA), Anna Falkenberg (SP), Sjúrður Skaale (JF), Mike Villa Fonseca (UFG), Lars Boje Mathiesen (UFG), Theresa Scavenius (UFG) og Jon Stephensen (UFG) om den indenrigs- og udenrigspolitiske situation.
Ventes foretaget onsdag den 29. maj 2024.
[Eventuel afstemning udsættes ikke].
Forespørgsel F 30 til ministeren for udviklingssamarbejde og global klimapolitik af Trine Pertou Mach (EL) og Søren Søndergaard (EL) om sultkatastrofen i Gaza.
Ventes foretaget fredag den 31. maj 2024.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 4. juni 2024].
Forespørgsel F 31 til beskæftigelsesministeren af Karsten Hønge (SF), Charlotte Munch (DD), Sólbjørg Jakobsen (LA), Dina Raabjerg (KF), Victoria Velasquez (EL), Nick Zimmermann (DF) og Torsten Gejl (ALT) om afskaffelsen af store bededag.