Åbent samråd om L 13 opholdskrav for ret til arbejdsløshedsdagpenge
Udvalg: Beskæftigelsesudvalget
Mødedato: 14-11-2018
Starttidspunkt: 13.00
Sluttidspunkt: 14.30
Lokale: 2-133
Åbent samråd med beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) om implementering af lovforslaget L 13 om opholdskrav for ret til arbejdsløshedsdagpenge. Samrådet er åbent for alle og afholdes onsdag den 14. november 2018 kl. 13.00 i vær. 2-133 på Christiansborg.

Udvalget har bedt beskæftigelsesministeren redegøre for, hvordan lovforslaget om opholdskrav på dagpenge skal administreres i forhold til andre EU/EØS-lande, herunder hvilke myndigheder der skal kontaktes og med hvilken lovhjemmel og med hvilken forventet svartid. Hertil er ministeren blevet bedt om at svare på, hvor mange mio. kr. i øget administration i a-kasserne det vil koste, og om det er korrekt, at danske ledige kan risikere at få udbetalt deres dagpenge for sent, på grund af registreringskravene.

Endvidere har udvalget bedt ministeren svare på, om han finder det rimeligt og hensigtsmæssigt at pålægge a-kasserne nye administrative opgaver, på et tidspunkt hvor a-kasserne er i fuld gang med at implementere dagpengereformen, og om der er afsat tilstrækkeligt med midler til ekstra administrationen, som følge af lovforslaget.

Til sidst har udvalget bedt ministeren svare på, om der med regeringens lovforslag om opholdskrav for dagpengeret er lagt op til en tilstrækkelig lang implementeringsperiode, og om det er muligt at vente med at implementere forslaget indtil det er afklaret, hvordan a-kasserne kan registrere og praktisere efter den nye lov, uden det betyder forsinkede dagpengeudbetalinger for ledige.



Samrådsspørgsmål A, B, C, D, E og F er stillet efter ønske fra Leif Lahn Jensen (S).

Kontakt
Udvalgssekretær
Ida Holmgaard
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Signe Draabe Bruunsgaard
3337 5536
Send e-mail