Åbent samråd om brug af muhammedtegninger i undervisningen i folkeskolen
Udvalg: Børne- og Undervisningsudvalget
Mødedato: 19-11-2020
Starttidspunkt: 11.15
Sluttidspunkt: 12.15
Lokale: 1-133
Åbent samråd med børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) om ministerens holdning til at anvende og bruge muhammedtegninger i undervisningen i folkeskolen. Samrådet afholdes torsdag den 19. november 2020 kl. 11.15 i vær. 1-133 på Christiansborg.

Ministeriets presseafdeling oplyser den 24. oktober 2020 til Berlingske, at "Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil hverken ønsker at stille op til interview om den generelle brug af Muhammed-tegninger i undervisning eller den specifikke prioritering af læringsportalen", jf. artiklen 'Danmarks officielle læringsportal nævner ikke Muhammed-tegningerne med ét ord', bragt på berlingske.dk den 24. oktober 2020.

Udvalget har på den baggrund bedt ministeren redegøre for sin holdning til anvendelse af den generelle brug af muhammedtegninger i undervisningen i folkeskolen, og endvidere redegøre for, om hun vil tage initiativ til, at der bliver udarbejdet et undervisningsforløb, som kan blive lagt på læringsportalen emu.dk, som kan give inspiration og hjælp til lærerne i forhold til, hvordan de kan planlægge et undervisningsforløb om muhammedkrisen?

Samrådsspørgsmål E er stillet efter ønske fra Ellen Trane Nørby (V) , Alex Ahrendtsen (DF) , Jacob Mark (SF) , Mai Mercado (KF) , Mette Thiesen (NB) og Henrik Dahl (LA)

Kontakt
Udvalgssekretær
Liza Christensen
3337 5521
Send e-mail
Udvalgsassistent
Karina Sand Thomsen
3337
Send e-mail