1) Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
(Se dagsordenens næste sider).
Forslag til lov om ændring af taxiloven. (Dokumentationskrav til brug for tilsyn og danskkundskaber for chauffører, gebyrer samt overenskomstkrav for tilladelser i henhold til tidligere gældende lov om taxikørsel m.v.).
Af transportministeren (Benny Engelbrecht).
(Fremsættelse 06.10.2021).
Forslag til lov om ændring af lov om luftfart. (Præcisering af rammerne for indskrænkninger i adgangen til luftfart og for tildeling af tilladelse til at udføre ruteflyvning, hjemmel til krav om sikkerhedsgodkendelser m.v.).
Af transportministeren (Benny Engelbrecht).
(Fremsættelse 06.10.2021).
Forslag til lov om ændring af færdselsloven og lov om produkter og markedsovervågning. (Markedsovervågning på færdselsområdet m.v.).
Af transportministeren (Benny Engelbrecht).
(Fremsættelse 06.10.2021).
Forslag til lov om ændring af jernbaneloven, lov om elektrificering af jernbanen og ligningsloven. (Fravigelse af støjkrav i forbindelse med jernbaneprojekter i særlige tilfælde og kompensation herfor).
Af transportministeren (Benny Engelbrecht).
(Fremsættelse 06.10.2021).
SPØRGSMÅL:
1) Til transportministeren af:
Anne Honoré Østergaard (V):
Mener ministeren ikke, at det er rimeligt, at perronen på Brønderslev Station bliver hævet, så risikoen for faldulykker mindskes og adgangen for f.eks. kørestolsbrugere styrkes?
(Spm. nr. S 58).
2) Til børne- og undervisningsministeren af:
Stén Knuth (V):
Med ca. 45.000 unge, der hverken er under uddannelse eller i arbejde, samtidig med at fgu-institutionerne oplever lave optagelsestal, hvilke tiltag vil ministeren så tage for at sikre, at flere unge bliver henvist til fgu?
(Spm. nr. S 63).
3) Til børne- og undervisningsministeren af:
Stén Knuth (V):
Mener ministeren, at fgu stadig retmæssigt kan omtales som »den tredje vej« for unge til uddannelse eller beskæftigelse, eller mener ministeren, at der er andre veje, og er det forklaringen på, hvorfor regeringen konsekvent har nedprioriteret fgu-institutionerne?
(Spm. nr. S 64).
4) Til forsvarsministeren af:
Marcus Knuth (KF):
Mener ministeren, at det er ministerens ansvar at sætte sig ind i afgørende efterretninger om konfliktområder såsom Afghanistan, hvor vi indtil i sommer havde dansk tilstedeværelse?
(Spm. nr. S 48).
5) Til forsvarsministeren af:
Niels Flemming Hansen (KF):
Mener ministeren, at ministeren foretog de rette valg, mens det blev stadig klarere, at Kabul og Afghanistan ville falde i hænderne på den islamistiske terrororganisation Taleban?
(Spm. nr. S 57).
6) Til udlændinge- og integrationsministeren af:
Marcus Knuth (KF):
Mener ministeren, at ministeren bør drøfte lempelser af udlændingepolitikken såsom ministerens annoncerede lempelse af familiesammenføringsreglerne med den eksisterende aftalekreds på området, inden de konkrete lempelser præsenteres?
(Spm. nr. S 51).
7) Til beskæftigelsesministeren af:
Morten Messerschmidt (DF):
Hvad har regeringen foretaget sig i EU for at modarbejde, at EU skulle komme til at bestemme over dansk velfærdspolitik, helt konkret i forhold til EU’s seneste indgreb i spørgsmålet om familiers fordeling af barsel?
(Spm. nr. S 59).
8) Til beskæftigelsesministeren af:
Morten Messerschmidt (DF):
Hvad planlægger ministeren at gøre for at sikre, at EU ikke fremover kan bestemme over dansk velfærdspolitik, særlig i forhold til spørgsmålet om familiers fordeling af barsel?
(Spm. nr. S 60).
9) Til beskæftigelsesministeren af:
Anni Matthiesen (V):
Hvordan mener ministeren at vi får de bedste muligheder for at udbedre den akutte mangel på arbejdskraft?
(Spm. nr. S 61).
10) Til beskæftigelsesministeren af:
Anni Matthiesen (V):
Hvad mener ministeren om, at en ny undersøgelse viser, at knap hver femte virksomhed ulovligt har frasorteret ældre kandidater på baggrund af deres alder?
(Spm. nr. S 62).
11) Til indenrigs- og boligministeren af:
Michael Aastrup Jensen (V):
Er det regeringens opfattelse, at planloven bør ændres på området omkring opsætning af midlertidige telte i landzoner, således at reglerne bliver mere lempelige og dermed gør det nemmere for virksomheder og kommuner at etablere glamping?
(Spm. nr. S 49).
12) Til indenrigs- og boligministeren af:
Michael Aastrup Jensen (V):
Er det ministerens holdning, at aflastningsområder bør stoppes i en periode på 5 år, når man kan læse i regeringens udspil »Tættere på – Flere uddannelser og stærke lokalsamfund«, at det er en del af regeringens udspil til et stærkere Danmark?
(Spm. nr. S 50).
13) Til indenrigs- og boligministeren af:
Astrid Carøe (SF):
Kan ministeren oplyse, om det stadig er regeringens holdning, at transkønnede børn og unge skal have ret til at få foretaget et juridisk kønsskifte uden nedre aldersgrænse?
(Spm. nr. S 65. Medspørger: Rasmus Nordqvist (SF)).
14) Til miljøministeren af:
Kristian Pihl Lorentzen (V):
Hvad er ministerens holdning til, at lodsejernes retskrav på at undgå oversvømmelser langs Gudenåen mellem Silkeborg og Kongensbro ikke er blevet efterlevet i de seneste 10-15 år på grund af uklarhed og tvetydigheder i vandløbslovgivningen om kommunens handlepligt?
(Spm. nr. S 45).
15) Til miljøministeren af:
Kristian Pihl Lorentzen (V):
Finder ministeren det acceptabelt, at lodsejere langs Gudenåen mellem Silkeborg og Kongensbro i de senere år har lidt økonomiske tab som følge af oversvømmelser, når disse kunne være undgået ved f.eks. grødeskæring og fjernelse af aflejringer i åløbet?
(Spm. nr. S 46).