Ugeplan for Folketinget 8. februar - 14. februar 2021 (Uge 6)

Endelig ugeplan
4. februar 2021 Lovsekretariatet
Orlov.
Eventuel afstemning om forslag fremsat under F 1 om regeringens værdipolitik med fokus på de udfordringer, der følger af indvandringen, F 16 om identifikationsnummer for personalet i psykiatrien, F 21 om at sikre åndsfriheden på Kunstakademiet, F 24 om oprettelse af et forfatningsråd, F 26 om Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, F 34 om ratifikation af FN-traktat, som forbyder atomvåben, F 36 om nødlicenser til vacciner og F 40 om en plan for genåbningen af Danmark.
3. behandling af forslag til lov om ændring af konkurrenceloven og straffeloven. (Indførelse af mulighed for civile bøder, strukturelle påbud, interviews, kontrolundersøgelser i private hjem m.v.). (Af erhvervsministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af registreringsafgiftsloven, brændstofforbrugsafgiftsloven, ligningsloven og forskellige andre love. (Ændring af registreringsafgiften af person- og varebiler og motorcykler, ophævelse af tillæg og fradrag for energieffektivitet, forhøjelse af brændstofforbrugsafgiften og vægtafgiften og omlægning af brændstofforbrugsafgiften til co2-baseret afgift, justering af beskatning af fri bil og forhøjet deleøkonomisk bundfradrag for privat udlejning af nul- og lavemissionsbiler, forlængelse af ordning med lav afgift på el til erhvervsmæssig opladning af eldrevne køretøjer m.v.). (Af skatteministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af opkrævningsloven. (Udskydelse af betalingsfrist for registreringsafgift af motorkøretøjer i forbindelse med covid-19). (Af skatteministeren)
1. (eneste) behandling af forslag til folketingsbeslutning om et ensartet økonomisk niveau for selvstændige og lønmodtagere i forhold til kompensationsordninger i forbindelse med covid-19. (Af Torsten Schack Pedersen (V) m.fl.)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om midlertidige foranstaltninger på børne- og undervisningsområdet og folkehøjskoleområdet og for den frie folkeoplysende virksomhed til forebyggelse og afhjælpning i forbindelse med covid-19. (Forlængelse af lovens gyldighed). (Af børne- og undervisningsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af SU-loven. (Forhøjelse af fribeløb og forlængelse af bestemmelser om udvidede SU-lånemuligheder som følge af covid-19). (Af uddannelses- og forskningsministeren)
Eventuelt: 2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om ændring af lov om politiets virksomhed. (Ophævelse af udløbsklausul for udvidet bemyndigelse til at fastsætte regler om zoneforbud). (Af justitsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven og udlændingeloven. (Udskydelse af solnedgangsklausul). (Af justitsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af straffeloven og lov om erstatningsansvar. (Styrket indsats mod farlig kørsel m.v.). (Af justitsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om kommuners og regioners indkøb i forbindelse med håndtering af covid-19. (Forlængelse af lovens gyldighedsperiode). (Af indenrigs- og boligministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at forhøje straffen for at vandalisere kulturarvsminder, statuer, mindesmærker og lign. (Af Peter Skaarup (DF) m.fl.)
Forespørgsel til justitsministeren af Peter Skaarup (DF) m.fl. om ungdomskriminalitet, herunder om religiøs radikalisering og bandekriminalitet.
Eventuel afstemning udsættes.
1. behandling af forslag til lov om tillægsbevilling for finansåret 2020. (Af finansministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at undtage mindre foreninger fra hvidvaskningsregler og persondataforordningen. (Af Stén Knuth (V), Dennis Flydtkjær (DF), Marianne Jelved (RV), Birgitte Bergman (KF), Lars Boje Mathiesen (NB) og Henrik Dahl (LA) m.fl.)
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
2. behandling af forslag til lov om epidemier m.v. (epidemiloven). (Af sundheds- og ældreministeren)
Eventuelt: 1. behandling af 1 beslutningsforslag af Udvalget for Forretningsordenen (nedsættelse af et Epidemiudvalg).
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om en klimalov 2.0, der sikrer ambitiøse reduktioner af Danmarks reelle samlede drivhusgasudledning. (Af Sikandar Siddique (UFG), Uffe Elbæk (UFG) og Susanne Zimmer (UFG))
Forespørgsel til forsvarsministeren af Niels Flemming Hansen (KF) og Marcus Knuth (KF) om forsvarets deltagelse i operation minkaflivning.
Eventuel afstemning udsættes.
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om miljø og genteknologi. (Gennemførelse af ændringer i udsætningsdirektivet og digital kommunikation). (Af ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om en national strategi for bekæmpelse af trafikstøj. (Af Kristian Pihl Lorentzen (V) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om en national cykelstrategi. (Af Kristian Pihl Lorentzen (V) m.fl.)
Fredag den 12. februar 2021
Intet møde.

Forespørgsel F 30 til børne- og undervisningsministeren af Mai Mercado (KF), Ellen Trane Nørby (V), Alex Ahrendtsen (DF), Jacob Mark (SF), Mette Thiesen (NB) og Henrik Dahl (LA) om opbakning til lærernes ytringsfrihed.
Ventes foretaget torsdag den 4. marts 2021.
Forespørgsel F 29 til sundheds- og ældreministeren af Liselott Blixt (DF) og Karina Adsbøl (DF) om anvendelse af nye genterapibehandlinger af genetiske sygdomme.
Ventes foretaget fredag den 5. marts 2021.
Forespørgsel F 35 til finansministeren af Eva Kjer Hansen (V) og Troels Lund Poulsen (V) om regeringens vækstmålsætning.
Ventes foretaget tirsdag den 9. marts 2021.
Forespørgsel F 28 til justitsministeren af Peter Skaarup (DF) og Karina Adsbøl (DF) om minimumsstraffe.
Ventes foretaget tirsdag den 23. marts 2021.
Forespørgsel F 5 til beskæftigelsesministeren og sundheds- og ældreministeren af Liselott Blixt (DF) og Karina Adsbøl (DF) om fodbehandling til ældre med en dårlig helbredstilstand.
Forespørgsel F 7 til ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestilling og erhvervsministeren af Sikandar Siddique (UFG) om at sikre ligestilling af kvinder i ledelser og bestyrelser.
Forespørgsel F 12 til justitsministeren af Søren Søndergaard (EL), Jeppe Bruus (S), Peter Skaarup (DF), Jens Rohde (RV), Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), Pernille Vermund (NB) og Torsten Gejl (ALT) om status for opklaringsarbejdet om mordbranden på »Scandinavian Star«.
Forespørgsel F 23 til børne- og undervisningsministeren af Lotte Rod (RV) og Sofie Carsten Nielsen (RV) om fritidspædagogikken om 10 år.
Forespørgsel F 32 til social- og indenrigsministeren af Charlotte Broman Mølbæk (SF) og Kirsten Normann Andersen (SF) om overgangen til voksenlivet for unge med et fysisk eller psykisk handicap.
Forespørgsel F 33 til social- og indenrigsministeren, sundheds- og ældreministeren og beskæftigelsesministeren af Charlotte Broman Mølbæk (SF) og Kirsten Normann Andersen (SF) om hjælpemidler til personer med et fysisk handicap.
Forespørgsel F 37 til uddannelses- og forskningsministeren af Ulla Tørnæs (V) om bedre uddannelsesbalance.
Forespørgsel F 38 til justitsministeren af Morten Messerschmidt (DF) og Peter Skaarup (DF) om politisk censur på de sociale medier.
Forespørgsel F 39 til uddannelses- og forskningsministeren af Morten Messerschmidt (DF), Eva Kjer Hansen (V), Peter Seier Christensen (NB) og Henrik Dahl (LA) om opdatering af magtudredningen.