L 205 Forslag til lov om ændring af lov om tv-overvågning og lov om retshåndhævende myndigheders behandling af personoplysninger.

(Videreførelse af regler om behandling af personoplysninger i forbindelse med tv-overvågning, mulighed for deling mellem erhvervsdrivende af billed- og lydoptagelser fra tv-overvågning af formodede gerningspersoner m.v.).

Af: Justitsminister Søren Pape Poulsen (KF)
Udvalg: Retsudvalget
Samling: 2017-18
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 21-03-2018
1. behandlet / henvist til udvalg 03-04-2018
Betænkning afgivet 09-05-2018
2. behandlet/direkte til 3. behandling 15-05-2018
3. behandlet, vedtaget 17-05-2018
Ministerområde:
Justitsministeriet
Resumé:
Som følge af Justitsministeriets lovforslag nr. L 68 (folketingsåret 2017-18) om supplerende bestemmelser til forordning om beskyttelse af fysiske personer i forbindelse med behandling af personoplysninger og om fri udveksling af sådanne oplysninger (databeskyttelsesloven) vil regler i persondataloven om behandling af personoplysninger i forbindelse med tv-overvågning blive ophævet. Det samme gælder for bemyndigelsen i persondataloven for vedkommende minister til i særlige tilfælde at fastsætte nærmere regler for retshåndhævende myndigheders behandling af personoplysninger. Det foreslås at videreføre disse regler i lov om tv-overvågning og lov om retshåndhævende myndigheders behandling af personoplysninger.

Ud over ovenstående hensyn foreslås det også, at erhvervsdrivende skal have mulighed for at videregive billeder af gerningsmænd optaget med tv-overvågning, så de erhvervsdrivende effektivt kan beskytte sig selv, sine ansatte og værdier mod de kriminelles aktiviteter.

Det foreslås, at loven træder i kraft den 25. maj 2018.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 60 (S, V, LA, RV og KF), imod stemte 41 (DF, EL, ALT og SF), hverken for eller imod stemte 0.