Vil ministeren tage initiativ til at afsøge alle muligheder for at få ændret teksten 'this additive can only be used if it has been demonstrated to the satisfaction of the competent authority that no technological alternative giving the same sanitary guarantees and/or allowing to maintain the specific features of the product is available' angående optagelse af tilsætningsstoffer til bilag VI undersektion A.1, der er fremsat i forslag ved Kommissionens ændringsforslag AGRI/2005/60270_ex 2004/64100 i forbindelse med udarbejdelse af fælles regler for den animalske produktion, således at henvisning til behov for at opnå et særligt produktkarakteristika (f.eks. farve) aldrig kan lægges til grund for optagelse af et tilsætningsstof til brug i økologisk produktion?
Muligheden for at tillade tilsætningsstoffer med henvisning til behovet for at sikre et produkts ”særlige karakteristika” har uoverskuelige konsekvenser for den økologiske produktion. Det fremgår allerede, at der er tre farvestoffer, der er fremlagt til optagelse, E 153, E 160 b, E 170. I dag er det i Danmark en klar anprisning at kunstige farve- og smagsstoffer ikke må anvendes i økologiske fødevarer. Forbruger vil ikke have kunstige farve- og smagsstoffer i økologiske fødevarer, og EU's aktuel forslag er en glidebane, med klare, negative konsekvenser for forbrugere og den økologiske sektor. Det er nødvendigt at acceptere, at de grundlæggende principper for en økologisk fødevareproduktion og forbrugerens tillid til sektoren og det røde Ø-mærke samt deres villighed til at betale en merpris for produkterne, indebærer, at samtlige fødevarer ikke vil kunne produceres i et økologisk sortiment. At tillade tilsætningsstoffer bredt i EU for at i mødekomme enkelte producenter i specifikke lande, svarer til at gøre alles dårlige vaner til fælles eje. Det er en bjørnetjeneste for økologi.