B 134 Forslag til folketingsbeslutning om, at efterskoler kan modtage tillægstakst til danskundervisning for flygtningebørn uden permanent opholdstilladelse.

Udvalg: Undervisningsudvalget
Samling: 2016-17
Status: Forkastet

Om beslutningsforslaget

Sagsgang:
Fremsat 31-03-2017
1. behandlet/henvist til udvalg 18-05-2017
Betænkning afgivet 30-05-2017
2. behandlet/forkastet 02-06-2017
Ministerområde:
Undervisningsministeriet
Resumé:
Formålet med beslutningsforslaget er at pålægge regeringen at sikre, at efterskolerne kan få tillægstakst til at tilbyde danskundervisning til tosprogede elevere med en midlertidig opholdstilladelse, således at der ikke kun – som i dag – kan gives tillægstakst til elever med en permanent opholdstilladelse.

Forslagsstillerne mener, at efterskolerne kan tilbyde noget helt særligt i forhold til integration af flygtningebørn. I dag kan efterskolerne ikke finansiere undervisning i dansk som andetsprog til flygtningebørn, fordi det kræver, at børnene har permanent opholdstilladelse, hvis der skal udbetales tillægstakst. Med beslutningsforslaget foreslår Socialistisk Folkeparti, at ministeren ændrer bekendtgørelsen i overensstemmelse med ovenstående.
Afstemning:
Forslaget blev forkastet. For stemte 51 (S, EL, ALT, RV og SF), imod stemte 53 (DF, V, LA og KF), hverken for eller imod stemte 0.