L 35 Forslag til lov om ændring af myndighedsloven for Grønland, lov om ikrafttræden for Grønland af lov om ægteskabets retsvirkninger, retsplejelov for Grønland og kriminallov for Grønland.

(Ændringer som følge af ikraftsættelse for Grønland af forældreansvarslovgivningen og lovgivningen om ægteskab mellem to personer af samme køn).

Af: Social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V)
Udvalg: Grønlandsudvalget
Samling: 2015-16
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 9

I L 35 (familieretspakken) går regeringen imod Inatsisartuts anbefaling om, at ”der så vidt muligt” tilbydes børnesagkyndig rådgivning i Grønlands Retsvæsen ud fra den betragtning, at der på nuværende tidspunkt ikke findes børnesagkyndige kompetencer. Regeringen har dog i regeringsgrundlaget et erklæret mål om at ”arbejde for en standard på danske ansvarsområder på Færøerne og Grønland, som svarer til standarden i Danmark, med de særlige fravigelser, der kan begrundes i færøske eller grønlandske forhold”. Ministeren bedes redegøre for, hvorfor den grønlandske lov om familieretten skal være en forringet udgave af den danske, da et øget behov for personale med børnesagkyndige kompetencer ikke er at betragte som et særligt grønlandsk forhold? Hvad agter regeringen af foretage sig for at sikre, at sagsbehandlingstiden i retterne om myndighedssager ikke forsinkes unødigt på grund af overbebyrdede sagsbehandlere i de grønlandske kommuner, og dermed risikerer ikke at tage vare på barnets tarv i forbindelse med behandlingen af forældremyndighedssager?
Dato: 17-12-2015
Status: Endeligt besvaret
Emne: sundhed og sociale forhold
Dokumentdato: 04-01-2016
Modtaget: 04-01-2016
Omdelt: 04-01-2016

L 35 - svar på spm. 9 om, hvorfor den grønlandske lov om familieretten skal være en forringet udgave af den danske, da et øget behov for personale med børnesagkyndige kompetencer ikke er at betragte som et særligt grønlandsk forhold, fra social- og indenrigsministeren

GRU L 35 - svar på spm. 9 (pdf-version)
Html-version
Bilag - GRU L 35- svar på spm. 2 (pdf-version)
Html-version
Bilag - GRU L 35 - svar på spm. 7 (pdf-version)
Html-version
Bilag - GRU L 35 - svar på spm. 1 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 17-12-2015
Modtaget: 17-12-2015
Omdelt: 17-12-2015

Spm. om, hvorfor den grønlandske lov om familieretten skal være en forringet udgave af den danske, da et øget behov for personale med børnesagkyndige kompetencer ikke er at betragte som et særligt grønlandsk forhold, til social- og indenrigsministeren

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version