B 38 Forslag til folketingsbeslutning om forbud mod bisfenol-A m.v.

Udvalg: Miljø- og Fødevareudvalget
Samling: 2015-16
Status: Beretning afgivet
Afgivet: 14-09-2016

Beretning afgivet af Miljø- og Fødevareudvalget den 14. september 2016

20151_b38_beretning.pdf
Html-version

Beretning afgivet af Miljø- og Fødevareudvalget den 14. september 2016

1. Udvalgsarbejdet

Beslutningsforslaget blev fremsat den 20. november 2015 og var til 1. behandling den 8. april 2016. Beslutningsforslaget blev efter 1. behandling henvist til behandling i Miljø- og Fødevareudvalget.

Møder

Udvalget har behandlet beslutningsforslaget i 2 møder.

Spørgsmål

Udvalget har stillet 1 spørgsmål til miljø- og fødevareministeren til skriftlig besvarelse, som denne har besvaret.

2. Politiske bemærkninger

Et mindretal i udvalget (EL, ALT, RV og SF) finder det afgørende, at forbrugerne bliver beskyttet mod skadelige stoffer og kemikalier, herunder mod bisfenol-A, der er dokumenteret hormonforstyrrende og kræftfremkaldende i ganske små koncentrationer.

EL, ALT, RV og SF mener, at der løbende bør arbejdes for at indføre internationale forbud og EU-forbud mod skadelige stoffer og kemikalier. Mindretallet konstaterer imidlertid, at arbejdet går for langsomt.

I Sverige vil man undersøge muligheden for et nationalt forbud, hvis et EU-forbud ikke er klar i 2017. Mindretallet opfordrer derfor regeringen til i december 2016 at fremlægge en status for udarbejdelsen af EU-regulering af bisfenol-A. Hvis der ikke ultimo 2016 er truffet beslutning om at indføre yderligere EU-regulering og der ikke er konkrete indikationer på, at en EU-regulering af bisfenol-A er på vej, vil mindretallet, ligesom Sverige, undersøge muligheden for en national regulering.

P.u.v.

Pia Adelsteen

formand

Bilag 1

Oversigt over bilag vedrørende B 38

Bilagsnr.
Titel
1
1. udkast til beretning


Oversigt over spørgsmål og svar vedrørende B 38

Spm.nr.
Titel
1
Spm. om den seneste udvikling omkring EU's kommende regulering af hormonforstyrrende stoffer m.v., til miljø- og fødevareministeren, og ministerens svar herpå