L 92 Forslag til lov om ændring af varemærkeloven, designloven, patentloven og lov om brugsmodeller.

(Styrket indsats mod piratkopiering ved etablering af en håndhævelsesenhed m.v.).

Af: Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S)
Udvalg: Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget
Samling: 2014-15 (1. samling)
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 10-12-2014
1. behandlet / henvist til udvalg 20-01-2015
Betænkning afgivet 26-02-2015
2. behandlet/direkte til 3. behandling 19-03-2015
3. behandlet, vedtaget 24-03-2015
Ministerområde:
Erhvervs- og Vækstministeriet
Resumé:
Formålet med lovforslaget er at styrke indsatsen mod piratkopiering ved at etablere en særskilt enhed i Patent- og Varemærkestyrelsen, hvor forbrugere, virksomheder og myndigheder kan modtage information og vejledning om håndhævelse af rettigheder og piratkopiering. Oprettelsen af den særlige enhed hviler på et initiativ i regeringens vækstplan »Danmark i arbejde – vækstplan for kreative erhverv og design« om bedre beskyttelse og udnyttelse af immaterielle rettigheder.

Med lovforslaget får enheden – i modsætning til gældende regler, hvorefter styrelsen alene kan yde generel vejledning – beføjelse til at vejlede i konkrete sager om piratkopiering og kan i den forbindelse afgive en skriftlig vejledende udtalelse mod et gebyr på 1.500 kr.

Lovforslaget indebærer herudover en forenkling af de gældende regler om gebyrer i patentloven, ligesom kravene til validering af europæiske patenter i Danmark foreslås lempet.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 103 (V, S, DF, RV, SF, EL, KF, ALT, SP), imod stemte 5 (LA), hverken for eller imod stemte 0.