B 52 Forslag til folketingsbeslutning om information til Folketinget vedrørende implementering af EU-direktiver, forordninger og administrative forskrifter.

Udvalg: Europaudvalget
Samling: 2014-15 (1. samling)
Status: Vedtaget

Beslutningsforslag som vedtaget

Vedtaget: 07-05-2015

Vedtaget af Folketinget ved 2.(sidste) behandling den 7. maj 2015

20141_b52_som_vedtaget.pdf
Html-version

Vedtaget af Folketinget ved 2. (sidste) behandling den 7. maj 2015

Folketingsbeslutning

om information til Folketinget vedrørende implementering af EU-direktiver, forordninger og administrative forskrifter

Folketinget pålægger regeringen inden afslutningen af folketingsåret 2014-2015 at foretage den nødvendige ændring af Justitsministeriets vejledning om lovkvalitet (2005), så det i et lovforslags bemærkninger klart anføres, hvilke krav der i implementeringen er baseret på EU-lovgivning, og hvilke krav der rækker ud over EU-lovgivningen, det vil sige strengere danske krav. Desuden skal konsekvenserne af den foreslåede overopfyldelse af et lovforslag klart fremgå.

Regeringen pålægges konkret, at ordet »bør« i Justitsministeriets vejledning om lovkvalitet (2005) i afsnittet »Forholdet til EU-retten« (pkt. 2.3.3.i) konsekvent ændres til »skal«. Dette skal sikre, at Folketinget fremadrettet altid modtager fyldestgørende oplysninger, når lovgivningen eller den administrative forskrift går videre, end hvad en EU-retsakt foreskriver.

Regeringen pålægges at informere Folketinget, når der implementeres EU-direktiver og forordninger, både for så vidt angår forskrifter, der er implementeret i Danmark gennem lovgivning, og administrative forskrifter. Dette kan være bekendtgørelser, cirkulærer m.v.