L 32 Forslag til lov om ændring af lov om kunstig befrugtning i forbindelse med behandling, diagnostik og forskning m.v., vævsloven, børneloven, lov om børns forsørgelse og retsplejeloven.

(Assisteret reproduktion som terminologi, dispensationsmulighed vedrørende opbevaringstid for æg, samtykke til behandling samt udvidelse af kredsen af ansvarlige for indberetning af alvorlige uønskede hændelser og bivirkninger i form af genetisk sygdom m.v.).

Af: Minister for sundhed og forebyggelse Astrid Krag (SF)
Udvalg: Sundheds- og Forebyggelsesudvalget
Samling: 2013-14
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 03-10-2013
1. behandlet / henvist til udvalg 10-10-2013
Betænkning afgivet 07-11-2013
2. behandlet/direkte til 3. behandling 14-11-2013
3. behandlet, vedtaget 21-11-2013
Ministerområde:
Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse
Resumé:
Med loven er der sket en række justeringer af lov om kunstig befrugtning. Det drejer sig bl.a. om at ændre betegnelsen kunstig befrugtning til assisteret reproduktion, at give den ansvarlige læge mulighed for – i konkrete tilfælde – at forlænge opbevaringsperioden for nedfrosne æg ud over 5 år på baggrund af alvorlig sygdom, at ændre reglerne om samtykke og at præcisere enkelte bemyndigelsesbestemmelser.

Desuden indeholder loven en ændring af vævsloven, så kredsen af dem, der er ansvarlige for indberetning af genetisk sygdom hos børn født med hjælp af sæd eller æg fra en donor, udvides.

Loven trådte i kraft den 1. december 2013.
Afstemning:
Vedtaget 104 stemmer for forslaget (V, S, DF, RV, SF, EL, LA, KF) 0 stemmer imod forslaget 0 stemmer hverken for eller imod forslaget