L 37 Forslag til lov om ændring af sundhedsloven.

(Ophævelse af regler om egenbetaling for behandling med kunstig befrugtning, refertilisation og sterilisation i det offentlige sundhedsvæsen samt tolkebistand m.v.).

Af: Minister for sundhed og forebyggelse Astrid Krag (SF)
Udvalg: Sundheds- og Forebyggelsesudvalget
Samling: 2011-12
Status: Stadfæstet

Fremsættelsestalen

Fremsættelse: 21-11-2011

Skriftlig fremsættelse (21. november 2011)

20111_l37_fremsaettelsestale.pdf
Html-version

Skriftlig fremsættelse (21. november 2011)

Ministeren for sundhed og forebyggelse (Astrid Krag)

Herved tillader jeg mig for Folketinget at fremsætte:


Forslag til lov om ændring af sundhedsloven (Ophævelse af regler for egenbetaling for behandling med kunstig befrugtning, refertilisation og sterilisation i det offentlige sundhedsvæsen samt tolkebistand m.v.)

(Lovforslag nr. L 37)

Regeringen ønsker et sundhedsvæsen med lige adgang for alle. Regeringen og Enhedslisten har derfor i forbindelse med aftalen om finansloven for 2012 aftalt at afskaffe egenbetalingen for behandling af barnløshed, sterilisation og refertilisation i det offentlige sundhedsvæsen fra 1. januar 2012 samtidig med, at den særlige, øgede egenbetaling på lægemidler, som anvendes til fertilitetsbehandling, ophæves. Som led i den netop indgåede finanslovsaftale tilføres det reproduktive område derfor årligt ca. 213 mio. kr. fra 2012, hvilket modsvarer den besparelse, som VK-regeringen indførte på området.


Samtidig er regeringen og Enhedslisten enige om at afskaffe det gebyr for tolkebistand i sundhedsvæsenet, der trådte i kraft den 1. juni 2011. Der er derfor i finanslovsaftalen afsat 0,5 mio. kr. årligt fra 2012 hertil.


Det bemærkes, at lovforslaget er sendt i høring samtidig med denne fremsættelse med henblik på, at lovforslaget kan vedtages til ikrafttræden 1. januar 2012.


Idet jeg i øvrigt henviser til lovforslaget og de ledsagende bemærkninger, skal jeg hermed anbefale lovforslaget til det Høje Tings velvillige behandling.