L 29 Forslag til lov om ændring af toldloven.

(Nye EU-medlemmers tiltrædelse af EU, kontrol med likvide midler m.v.).

Af: Skatteminister Kristian Jensen (V)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2006-07
Status: Stadfæstet

Fremsættelsestalen

Fremsættelse: 04-10-2006

Fremsættelsestale af lovforslag

20061_l29_fremsaettelsestale (html)

Skriftlig fremsættelse (4. oktober 2006)

 

 

Skatteministeren (Kristian Jensen):

Herved tillader jeg mig for Folketinget at fremsætte:

Forslag til lov om ændring af toldloven (Nye EU-medlemmers tiltrædelse af EU, kontrol med likvide midler m.v.)

(Lovforslag nr. L 29).

Lovforslaget har til formål at ændre en række bestemmelser i toldloven, bl.a. for at tilpasse toldloven til en vedtaget EU-forordning om kontrol med likvide midler.

Lovforslaget består af følgende elementer:

 

1) Kontrol med likvide midler

Ændring af bestemmelsen om kontrol med penge, der medtages af rejsende. Der er vedtaget en EU forordning om kontrol med likvide midler, hvorfor beløbsgrænsen for kontrol i toldloven ændres fra 15.000 euro til 10.000 euro for at bringe loven i overensstemmelse med forordningen. Beløbsgrænsen på 15.000 euro blev indsat i forbindelse 2002-terrorpakken.

 

2) Kontrol med den afgiftsfri indførsel af cigaretter m.v. efter Bulgariens og Rumæniens tiltrædelse af EU

Ændring af den EU-fastsatte bestemmelse om kontrol af cigaretter, der medtages af rejsende fra nye medlemslande. Det foreslås, at bestemmelsen formuleres generelt, således at der ikke bliver behov for at ændre loven, hver gang nye lande bliver medlemmer af EU. Den 26. september 2006 har Kommissionen anbefalet, at Bulgarien og Rumænien bliver medlemmer af EU den 1. januar 2007.

 

3) Ændring af straffebestemmelser

For at skabe parallelitet til tilsvarende straffebestemmelser på Skatteministeriets område foreslås strafferammen i toldlovens § 73, stk. 2 og 76, stk. 2, ændret til 1 år og 6 måneder medmindre højere straf er forskyldt efter straffelovens § 289. Toldlovens § 73, stk. 2 indeholder allerede en sådan henvisning til straffelovens § 289.

Idet jeg i øvrigt henviser til bemærkningerne i lovforslaget, skal jeg anbefale lovforslaget til Folketingets velvillige behandling.