B 96 Forslag til folketingsbeslutning om ændring af folketingsbeslutning om statsrevisorernes valg og virksomhed.

Udvalg: Udvalget for Forretningsordenen
Samling: 2005-06
Status: Vedtaget

Fremsættelsestalen

Fremsættelse: 22-03-2006

Fremsættelsestale af beslutningsforslag

20051_b96_fremsaettelsestale (html)

Skriftlig fremsættelse (22. marts 2006)

 

Christian Mejdahl (V):

Som ordfører for forslagsstillerne tillader jeg mig herved at fremsætte:

Forslag til lov om ændring af lov om revisionen af statens regnskaber m.m. og lov om statsrevisorerne. (Regnskabsgennemgang af regionernes regnskaber m.v. og udskydelse af tidspunktet for retten til aktindsigt efter forvaltningsloven og lov om offentlighed i forvaltningen i visse af Rigsrevisionens dokumenter).

(Lovforslag nr. L 177)

Forslag til folketingsbeslutning om ændring af folketingsbeslutning om statsrevisorernes valg og virksomhed.

(Beslutningsforslag nr. B 96).

Forslagene er i hovedsagen en genfremsættelse af lovforslag nr. L 140 om ændring af lov om revisionen af statens regnskaber m.m. og lov om statsrevisorerne. (Regnskabsgennemgang af regionernes regnskaber m.v.) og beslutningsforslag nr. B 49 om forslag til folketingsbeslutning om ændring af folketingsbeslutning om statsrevisorernes valg og virksomhed, som ikke blev færdigbehandlet i folketingsåret 2004-05, 2. samling.

Forslagene, der er udarbejdet af Statsrevisoratet og Rigsrevisionen, fremsættes til fri debat, idet forslagsstillerne har fundet det rimeligst at udskyde en detaljeret realitetsbehandling til efter fremsættelsen. Der er således ikke i forbindelse med fremsættelsen taget politisk stilling til forslagene eller til enkelte dele heraf.

Jeg skal i øvrigt henvise til de bemærkninger, der ledsager forslagene.