L 57 Forslag til lov om etablering af udbygget radarovervågning af Danmarks farvandsområder.

Af: Forsvarsminister Søren Gade (V)
Udvalg: Forsvarsudvalget
Samling: 2004-05 (2. samling)
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 24-02-2005
1. behandlet / henvist til udvalg 11-03-2005
Betænkning afgivet 28-04-2005
2. behandlet/direkte til 3. behandling 19-05-2005
3. behandlet, vedtaget 31-05-2005
Ministerområde:
Forsvarsministeriet
Resumé:
Loven tilvejebringer det nødvendige retlige grundlag for en udbygning af forsvarets kystradarsystem, idet loven overflødiggør indhentning af de ellers nødvendige tilladelser og dispensationer fra offentlige forvaltningsmyndigheder i forbindelse med opførelsen af radarmaster og teknisk udstyr. Loven bemyndiger forsvarsministeren til at udforme og etablere kystradarer med master og teknisk udstyr på de steder, der er omtrentligt angivet i et bilag til loven.

Baggrund:

Lovforslaget havde til formål at udbygge og forbedre forsvarets kystradarsystem med henblik på at skabe en øget overvågning af de danske farvande. Det blev anført i den skriftlige fremsættelse, at kystradarerne efter hensigten skulle sikre en bedre opgaveløsning i relation til bl.a. søredning, sikkerhed til søs og beskyttelse af havmiljøet.
Forslaget om en styrket overvågning af de danske kyster blev fremsat efter anbefaling fra det af regeringen nedsatte »Udvalg vedrørende øget anvendelse af lodser, samt styrket overvågning af sejladssikkerheden«.
Afstemning:
Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 107 stemmer.