Aflysning af høring om fordelingen af kulturstøtten
Udvalg: Kulturudvalget
Mødedato: 20-04-2022
Starttidspunkt: 13.00
Sluttidspunkt: 15.40
Lokale: Landstingssalen
Folketingets Kulturudvalg har besluttet at aflyse den planlagte høring om fordelingen af kulturstøtten onsdag den 20. april 2022 kl. 13-15.40 i Landstingssalen på Christiansborg.

Der er noget, der tyder på, at der eksisterer en geografisk skævhed i fordelingen af både de statslige og kommunale kulturbevillinger. Det betyder, at betingelserne for kulturlivet og danskernes muligheder for at tilgå kulturtilbud er forskellige rundt i landet.

Kulturudvalget vil gerne understøtte, at alle i Danmark har mulighed for at tilgå gode kulturtilbud, uanset bopæl. Derfor afholder udvalget denne høring, hvor udvalget ønsker at få et overblik over fordelingen af den statslige og kommunale kulturstøtte og viden om historiske og aktuelle årsager til, at der er en tilsyneladende skævhed i den geografiske fordeling af kulturstøtten.

Med høringen ønsker udvalget også at få indblik i, hvilke konsekvenser den nuværende fordeling af både den statslige og kommunale kulturstøtte har for kulturtilbud rundt i landet. Endeligt ønsker udvalget at få input til, hvordan den ideelle model for fordeling af kulturstøtten kunne indrettes, herunder forslag til modeller og kriterier for en ideel fordeling af kulturstøtten.

Programmet for høringen kan findes her.

Kontakt
Udvalgssekretær
Nikolaj Nordby Thøgersen
3337 5507
Send e-mail
Udvalgsassistent
Christina Marie Amann
3337
Send e-mail