Åbent samråd om covid-19-relaterede arbejdsskader
Udvalg: Beskæftigelsesudvalget
Mødedato: 10-05-2023
Starttidspunkt: 12.30
Sluttidspunkt: 14.00
Lokale: 1-133
Folketingets Beskæftigelsesudvalg har kaldt beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) og indenrigs- og sundhedsministeren Sophie Løhde (V) i samråd om covid-19-relaterede arbejdsskader og mulighederne for at opnå økonomisk kompensation. Samrådet er åbent og finder sted onsdag den 10. maj 2023 kl. 12.30 i vær. 1-133 på Christiansborg.

Udvalget har bedt indenrigs- og sundhedsministeren redegøre for, hvordan frontpersonalet i pandemiens begyndelse var beskyttet mod covid-19, mens de var på arbejde, herunder hvilke værnemidler, der blev tilbudt personalet ved pandemiens udbrud i foråret 2020.

Beskæftigelsesministeren er blevet bedt redegøre for sin holdning til, at de sygeplejersker, læger, pædagoger m.v., som stod forrest, da Danmark blev ramt af en pandemi, meget sjældent får tilkendt en økonomisk kompensation i form af erstatning for mén og eventuelt tab af erhvervsevne som følge af sager om covid-19-relaterede arbejdsskader.

Endelig er beskæftigelsesministeren blevet bedt redegøre for sin holdning til at lave en midlertidig og mere lempelig ordning for covid-19-frontpersonale, der anmelder covid-19-relaterede arbejdsskader i arbejdsskadesystemet, og dermed give dem bedre mulighed for erstatning som følge af en covid-19-arbejdsskade.

Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Kirsten Normann Andersen (SF).

Kontakt
Udvalgssekretær
Ida Holmgaard
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Signe Draabe Bruunsgaard
3337 5536
Send e-mail