§ 20-spørgsmål S 543 Om FN's Durban 2-konference.

Til: Udenrigsminister Per Stig Møller (KF)
Dato: 24-11-2008
Samling: 2008-09
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 24-11-2008
Endelig besvarelse 02-12-2008
Spørgsmålets ordlyd:
Erkender regeringen, at FN's Durban 2-konference vil ende i den samme skamplet på FN, som Durban 1 blev - og vil regeringen med den erkendelse meddele FN, at Danmark ikke agter at deltage?
Skriftlig begrundelse:
Dansk Folkeparti har i månedsvis trofast stået bag regeringen i at »give Durban-2 en chance«, men efter at det første officielle »Draft Outcome Document«, som på den mest modbydelige facon sviner Israel til, er blevet anbragt på FN's officielle website som den tekst, der er flertal for, er Dansk Folkeparti ikke længere med. Spørgeren konstaterer, at det ikke længere er muligt for pæne, normale, civiliserede lande at få ændret et komma. Deltagelse tjener derfor intet andet formål end en dansk blåstempling af farlige ekstremister. Durban 1-konferencen, som fandt sted i 2001, blev et forum for hadefulde tilsvininger af Israel, idet man bl.a. stemplede zionisme som racisme - og idet der bl.a. blev uddelt officielle brochurer med nedgørende tegninger af jøder, som ikke lod nazitidens propaganda noget at høre. Spørgeren havde dog et stille og lønligt håb om, at araberne var blevet bare en anelse mere voksne, og at det ikke ville gå sådan igen her i 2008, men altså forgæves. Den tekst, der nu ligger, og som der er stort flertal for bliver konferencens sluttekst, er endnu værre end i 2001. Igen er kun ét land, nemlig Israel, nævnt i dokumentet - og det bør nu stå lysende klart for Danmarks regering, hvad dagsordenen er. Spørgeren er fuldt ud opmærksom på betydningen af at bekæmpe racisme, men når det hele bare ender i noget helt andet - nemlig i det sædvanlige arabiske, chauvinistiske jødehad, så må det være indlysende, at så har Danmark ikke noget som helst at gøre ved konferencen, og det bør regeringen nu melde ud.
Dokumentdato: 24-11-2008
Modtaget: 24-11-2008
Omdelt: 24-11-2008

Erkender regeringen, at FN's Durban 2-konference vil ende i den samme skamplet på FN, som Durban 1 blev - og vil regeringen med den erkendelse meddele FN, at Danmark ikke agter at deltage?

Erkender regeringen, at FN's Durban 2-konference vil ende i den samme skamplet på FN, som Durban 1 blev - og vil regeringen med den erkendelse meddele FN, at Danmark ikke agter at deltage? (pdf-version)
Html-version