L 231 Forslag til lov om ændring af udlændingeloven.

(Bemyndigelse til at fastsætte integrationsrelevante krav som betingelse for tidsubegrænset opholdstilladelse på Færøerne, hjemmel til delegation af kompetence til at træffe afgørelse om ophold på Færøerne i første instans til færøske myndigheder og ændring af klageadgang i sådanne sager til Udlændingenævnet).

Af: Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V)
Udvalg: Færøudvalget
Samling: 2018-19 (1. samling)
Status: Bortfaldet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 24-04-2019
Sat på dagsorden til 1. behandling 09-05-2019
Ministerområde:
Udlændinge- og Integrationsministeriet
Resumé:
De færøske myndigheder ønsker at overtage kompetencen til at afgøre visse sager om udlændinges ophold på Færøerne og dermed overtage den administrative myndighed i disse sager.

Med lovforslaget foreslås det, at udlændinge- og integrationsministeren kan delegere kompetencen til at træffe afgørelse i første instans i nogle sager om udlændinges ophold på Færøerne til færøske myndigheder. Det foreslås, at en eventuel klage over de færøske myndigheders førsteinstansafgørelser om afslag på ophold på Færøerne vil skulle indbringes for Udlændingenævnet frem for som i dag til Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Udlændinge- og integrationsministeren bemyndiges til at fastsætte nærmere regler om, at tidsubegrænset opholdstilladelse på Færøerne betinges af, at den pågældende udlænding har en integrationsrelevant tilknytning til Færøerne. Det fremsatte lovforslag behandles parallelt i Lagtinget.

Loven træder i kraft den 1. juli 2019.