Åbent samråd med uddannelses- og forskningsministeren og skatteministeren om SU-gæld hos udenlandske studerende
Udvalg: Uddannelses- og Forskningsudvalget
Mødedato: 07-11-2017
Starttidspunkt: 16.00
Sluttidspunkt: 16.00
Lokale: 1-133
Uddannelses- og Forskningsudvalget har kaldt uddannelses- og forskningsministeren Søren Pind (V) og skatteministeren Karsten Lauritzen (V) i samråd om inddrivelse af SU-gæld fra udenlandske studerende. Samrådet er åbent for alle og finder sted tirsdag den 7. november 2017 kl. 16.00 i lokale 1-133 på Christiansborg.

Uddannelses- og Forskningsudvalget har bedt uddannelses- og forskningsministeren og skatteministeren redegøre for, hvilke initiativer regeringen har taget de seneste to år for sikre, at danske myndigheder kan inddrive gæld som følge af misligholdte SU-lån optaget af udenlandske studerende, der har studeret i Danmark og efter endt uddannelse bosætter sig uden for Danmark. Hertil har udvalget bedt ministrene redegøre for, hvordan regeringen fremadrettet vil sikre danske myndigheders mulighed for at inddrive gæld som følge af misligholdte SU-lån optaget af udenlandske studerende.
Til sidst er ministrene blevet bedt om at svare på, hvordan regeringen i enhver relevant europæisk sammenhæng arbejder for at fremme forudsætningerne for at opretholde det nuværende danske SU-system, som det er aftalt i SU-reformen fra 2013, i lyset af at danske myndigheder ikke har mulighed for at inddrive gæld som følge af misligholdte SU-lån optaget af udenlandske studerende, der har studeret i Danmark og efter endt uddannelse bosætter sig uden for Danmark.

Samrådsspørgsmål A, B og C er stillet efter ønske fra Mette Reissmann (S).

Kontakt
Udvalgssekretær
Ida Holmgaard
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Signe Draabe Bruunsgaard
3337 5536
Send e-mail