L 205 Forslag til lov om ændring af lov om kommuners udførelse af opgaver for andre offentlige myndigheder og kommuners og regioners deltagelse i selskaber.

(Udvidelse af visse dispensationsmuligheder med henblik på at styrke private virksomheders muligheder for eksport, f.eks. af sundheds- og velfærdsløsninger).

Af: Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (KF)
Udvalg: Erhvervsudvalget
Samling: 2010-11 (1. samling)
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 29-04-2011
1. behandlet / henvist til udvalg 05-05-2011
Betænkning afgivet 26-05-2011
2. behandlet/direkte til 3. behandling 27-05-2011
3. behandlet, vedtaget 01-06-2011
Ministerområde:
Økonomi- og Erhvervsministeriet
Resumé:
Loven styrker private virksomheders muligheder for eksport, f.eks. af sundheds- og velfærdsløsninger.

Loven udvider nogle af de eksisterende dispensationsadgange i lov nr. 548 fra den 8. juni 2006 om kommuners udførelse af opgaver for andre offentlige myndigheder og om kommuners og regioners deltagelse i selskaber. Det handler om at udvide a. adgangen til dispensation i forhold til kravet om kommunens eller regionens direkte deltagelse i selskabet og b. adgangen til dispensation med hensyn til omsætning til andre end kommuner/regioner.
Efter ændringsforslag fra økonomi- og erhvervsministeren vil det fremover i visse offentligt private selskaber blive muligt i selskabets levetid at forøge den offentlige ejerandel i selskabet.

Lovforslaget var et led i udmøntningen af "Aftale om Konkurrencepakken" fra den 11. april 2011 mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Kristendemokraterne, som skulle fremme konkurrencen og produktiviteten i den private og den offentlige sektor.
Afstemning:
Vedtaget 110 stemmer for forslaget (V, S, DF, SF, KF, RV, EL, UFG) 0 stemmer imod forslaget 0 stemmer hverken for eller imod forslaget