Nytårsreception for det diplomatiske korps

11.01.2024

Tirsdag den 9. januar 2024 var Folketingets Præsidium vært for den traditionsrige nytårsreception for det diplomatiske korps og for Folketingets medlemmer.

Folketinget afholder i starten af januar hvert år en reception for det diplomatiske korps, der befinder sig i Danmark.

I sin velkomsttale understregede Folketingets formand, Søren Gade, at vi befinder os i en stadig mere globaliseret verden. Derfor er vigtigheden af at udvikle og styrke dialogen mellem Folketingets medlemmer og det diplomatiske korps stadig voksende.

Folketingets formand så tilbage på et år, der var præget af kriser og krige. Ruslands krig mod Ukraine fortsætter og er ikke kun et angreb på Ukraine. Det er også et angreb på en international verdensorden baseret på retsstatsprincipper, menneskerettigheder og demokrati. Ligeledes blev terrororganisationen Hamas’ angreb på Israel den 7. oktober 2023 på det kraftigste fordømt i talen.

I det nye år vil de internationale forhold fortsat præge arbejdet i Folketinget. Den 9. juni 2024 er der valg til Europa-Parlamentet. Folketingets formand nævnte også betydningen af Danmarks kandidatur til en plads i FN's Sikkerhedsråd i 2025-2026.

Til sidst fremhævede Søren Gade, at Folketinget i 2024 har værtskabet for det Parlamentariske Østersøsamarbejde. Et samarbejde, der blev etableret for at udbygge dialogen mellem Østersølandene efter den kolde krig.

Efter formandens tale holdt den argentinske ambassadør, Conrado Solari-Yrigoyen, en takketale på vegne af det diplomatiske korps. Han er den længst siddende udenlandske ambassadør i Danmark.

Fotograf: Ólafur Steinar Rye Gestsson
Større
Større
Større
Større
Større
Større