Åben høring om inddragelse af unge i lokaldemokratiet

24.01.2024

Folketingets Indenrigsudvalg afholder en åben høring om inddragelse af unge i lokaldemokratiet. Høringen finder sted onsdag den 21. februar 2024 kl. 15.00-17.30 i Landstingssalen på Christiansborg.

Flertallet af danske unge har en holdning til, i hvilken retning Danmark og verden skal udvikle sig. Men ifølge demokratianalysen fra DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd har halvdelen af unge lav demokratisk selvtillid.

Formålet med høringen er at fordre en debat om, hvordan børn og unge i højere grad kan blive inddraget og få medejerskab over lokalpolitiske beslutninger. Unges deltagelse i lokaldemokratiet kan højne kvaliteten og legitimiteten af lokalpolitiske beslutninger og styrke børn og unges demokratiske dannelse og samfundsengagement. Høringen vil medvirke til en bedre forståelse af, om der er behov for nye tiltag, der kan forbedre vilkårene for unges deltagelse i lokaldemokratiet, f.eks. gennem kommunale ungdomsråd.

Høringen vil bestå af tre paneldebatter, modereret af Naima Yasin, hvor folketingsmedlemmer, eksperter og politisk aktive unge vil drøfte de aktuelle problemstillinger, der vedrører inddragelsen af unge i lokaldemokratiet. Programmet er under udarbejdelse.

Klik her for at se programmet.

Tilmelding

Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.

Klik her for tilmelding til høringen.

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt. Høringen tv-optages og vil blive vist live på Folketingets hjemmeside her. Den vil også kunne findes efterfølgende under "TV fra Folketinget".

Senest opdateret: [01.02.2024]
Sideansvarlig: Udvalgssekretær Mikkel Bjerrehus