Åben høring om fremtidens færgedrift til øerne

24.01.2024

Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer inviterer til åben høring om færgedriften til de danske øer. Høringen finder sted onsdag den 31. januar fra kl. 11.00 til kl. 13.30 i lokale 1-133 på Christiansborg.

Formålet med høringen er at få belyst, hvilke udfordringer og muligheder, der er forbundet med at sikre en stabil og grøn færgedrift til og fra Danmarks øer.

Høringen vil gøre status på de gældende regler for færgedrift og landevejsprincippet i praksis, herunder give en introduktion til Standardfærgen. Under høringen belyses desuden kommunernes og øernes vinkel på, hvad en fremtidig grøn og stabil færgedrift skal indebære, ligesom det belyses om danske havne er tilstrækkeligt gearet til den grønne omstilling. Formålet med høringen er desuden at få belyst udfordringerne med de nuværende regler, der betyder, at taksterne stiger, og færgedriften indskrænkes flere steder i landet.

Klik her for at se programmet til høringen.

Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen). Tilmelding skal ske senest dagen før kl. 10. Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først til mølle-princippet.

Klik her for tilmelding til høringen.

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling.

Høringen tv-optages og vil blive vist på Folketingets hjemmeside, hvor den også kan findes efterfølgende under "TV fra Folketinget". Desuden vises høringen forskudt på Folketingets tv-kanal.

Klik her for at se oplæggene til høringen.