Ny omvisning i Folketinget udforsker partiernes gruppeværelser

14.06.2021

Hvad siger valget af kunst og indretning i gruppeværelserne om partierne på Christiansborg? Det kan man blive klogere på i Folketingets nye, gratis temaomvisning Et kig bag facaden: kunst og identitet i partiernes gruppeværelser.

Unik adgang til partiernes gruppeværelser

Hvilke partier har billeder af naturen hængende på væggen? Hvem har valgt abstrakte værker, og hvem vil helst kunne se, hvad malerierne forestiller? I hvilket gruppeværelse står der et keyboard, og hvilken politiker sætter sig gerne til tangenterne? Hvem laver breakoutsessions på deres møder, og i hvilke partier sidder partilederen altid for bordenden? 

Disse – og mange andre spørgsmål – kan man få svar på i den nye temaomvisning ”Et kig bag facaden: kunst og identitet i gruppeværelserne”. Her tager Folketingets erfarne omvisere de besøgende med rundt på en både underholdende og informativ omvisning i partiernes gruppeværelser, hvor der normalt kun er adgang for ansatte på Christiansborg.   

Ud over at blive klogere på, hvad valg af kunst og indretning siger om partiernes identitet, får man på omvisningen også indsigt i, hvordan møderne og arbejdet foregår i de forskellige partigrupper. Undervejs er der indlagt små, sjove quizzer, hvor man kan få testet sin viden om partierne.   

Besøg Folketinget i sommerferien

Ud over temaomvisningen udbyder Folketinget også en række andre omvisninger i sommerferien. På en 45-minuttersomvisning i de historiske sale og gange, kan man få indsigt i Christiansborgs spændende historie og folketingsmedlemmernes daglige arbejde. 

Har man lyst til at se på mere kunst, kan man også vælge at komme med på en kunstomvisning på 90 minutter, hvor man får historierne bag et udvalg af de mange interessante og smukke værker, som er udstillet rundt om på Christiansborg. 

Bestil billetter på forhånd 

Alle omvisninger i Folketinget er gratis, men billetter skal bestilles på forhånd på Folketingets hjemmeside. Der er plads til maks. ti personer pr. omvisning, og gæster skal kunne fremvise gyldigt coronapas. 

For spørgsmål om bestilling af Folketingets omvisninger og besøgstilbud kan man kontakte Besøgstjenesten på e-mail: [email protected] eller på telefon:  +45 3337 3221 alle hverdage kl. 8.30 - 15.00.