Ny direktør i Folketinget

10.03.2020

Departementschef Marie Hansen afløser Carsten U. Larsen som direktør for Folketingets administration

Efter indstilling fra Folketingets formand har Udvalget for Forretningsordenen i dag godkendt ansættelsen af departementschef i Kulturministeriet, Marie Hansen, som ny direktør for Folketingets Administration. Hun afløser Carsten U. Larsen, der har ønsket at stoppe for at gå på pension. 

Marie Hansen (55) er uddannet cand.polit. og har tidligere været blandt andet kommitteret i Statsministeriet, afdelingschef i Beskæftigelsesministeriet, direktør i Arbejdsmarkedsstyrelsen og siden 2014 departementschef i Kulturministeriet. 

»Med Marie Hansen får Folketinget en direktør med stor erfaring i topledelse i et politisk miljø. Hun har forståelse for Folketingets rolle og en stærk vilje til at få det bedste ud af samspillet med Folketingets medlemmer, partisekretariater, presse og danskerne. Og så har hun et blik for, at medarbejdernes trivsel er en vigtig forudsætning for at skabe gode resultater«, siger Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen. 

Selv motiverer Marie Hansen sit jobskifte med en ambition om at arbejde for en af de mest betydningsfulde institutioner i Danmark.

»Folketinget indtager en unik position i det danske samfund. Det er en glæde og en ære at kunne være med til at støtte og hjælpe med at få folkestyret til at leve og virke bedst muligt«, siger hun. 

Marie Hansen tiltræder sin stilling snarest muligt. 
 
Folketingets Administration består af cirka 440 medarbejdere. De understøtter lovgivningsarbejdet og varetager en lang række administrative og praktiske opgaver, der dels understøtter de politiske aktiviteter, dels holder de fysiske rammer på Christiansborg i orden. 

Administrationen består af 17 forskellige enheder med hver deres funktion og arbejdsområde. Enhederne er organiseret under direktionen, der består af direktøren og 2 vicedirektører.