§ 20-spørgsmål S 974 Om, at regionerne behandler alvorligt syge kræftpatienter forskelligt.

Til: Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V)
Dato: 16-05-2024
Samling: 2023-24
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 16-05-2024
Endelig besvarelse 22-05-2024
Spørgsmålets ordlyd:
Mener ministeren, at der er behov for at gøre op med, at regionerne behandler alvorligt syge kræftpatienter forskelligt, når patienterne via deres kræftlæge søger regionernes lægemiddelkomitéer om at få lov at blive behandlet med ny sygehusmedicin, og hvad er ministerens holdning til at tage spørgsmålet med ind i de kommende strukturforhandlinger, så vi sikrer, at patienterne fremover behandles ens, og at de får lige adgang til nye medicintyper, uanset hvor de bor?
Skriftlig begrundelse:
Spørgeren henviser til artiklen »Stor geografisk forskel på, hvor mange kræftpatienter der får ja til behandling med ny, dyr medicin« bragt i Jyllands-Posten den 5. maj 2024.
Dokumentdato: 16-05-2024
Modtaget: 16-05-2024
Omdelt: 16-05-2024

Mener ministeren, at der er behov for at gøre op med, at regionerne behandler alvorligt syge kræftpatienter forskelligt, når patienterne via deres kræftlæge søger regionernes lægemiddelkomitéer om at få lov at blive behandlet med ny sygehusmedicin, og hvad er ministerens holdning til at tage spørgsmålet med ind i de kommende strukturforhandlinger, så vi sikrer, at patienterne fremover behandles ens og får lige adgang til nye medicintyper, uanset hvor de bor?

Mener ministeren, at der er behov for at gøre op med, at regionerne behandler alvorligt syge kræftpatienter forskelligt, når patienterne via deres kræftlæge søger regionernes lægemiddelkomitéer om at få lov at blive behandlet med ny sygehusmedicin, og hvad er ministerens holdning til at tage spørgsmålet med ind i de kommende strukturforhandlinger, så vi sikrer, at patienterne fremover behandles ens og får lige adgang til nye medicintyper, uanset hvor de bor? (pdf-version)
Html-version