§ 20-spørgsmål S 678 Om at den israelske regering ikke efterlever kravene som Den Internationale Domstol pålagde den i januar.

Til: Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M)
Dato: 08-03-2024
Samling: 2023-24
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 08-03-2024
Endelig besvarelse 13-03-2024
Spørgsmålets ordlyd:
Hvad er ministerens holdning til, at den israelske regering efter internationale ngo’ers vurdering ikke efterlever de krav om foreløbige foranstaltninger, som Den Internationale Domstol har pålagt den tilbage i januar, og som Israel skulle rapportere tilbage om efter en måned, og hvad er ministerens overvejelser med hensyn til den danske regerings position samt dens muligheder og ansvar for at handle for at sikre, at Israel efterlever domstolens krav?
Skriftlig begrundelse:
Der henvises til artiklerne »Israel Not Complying with World Court Order in Genocide Case« fra Human Rights Watch den 26. februar 2024 og »Ongoing genocide in Gaza_ Six indicators of Israel’s failure to comply with ICJ ruling« fra Euro-Mediterranean Human Rights Monitor fra den 26. Februar 2024.
Dokumentdato: 08-03-2024
Modtaget: 08-03-2024
Omdelt: 08-03-2024

Hvad er ministerens holdning til, at den israelske regering efter internationale NGO’ers vurdering ikke efterlever de krav om foreløbige foranstaltninger, som Den Internationale Domstol har pålagt den tilbage i januar, og som Israel skulle rapportere tilbage om efter en måned, og hvad er ministerens overvejelser med hensyn til den danske regerings position samt dens muligheder og ansvar for at handle for at sikre, at Israel efterlever domstolens krav?

Hvad er ministerens holdning til, at den israelske regering efter internationale NGO’ers vurdering ikke efterlever de krav om foreløbige foranstaltninger, som Den Internationale Domstol har pålagt den tilbage i januar, og som Israel skulle rapportere tilbage om efter en måned, og hvad er ministerens overvejelser med hensyn til den danske regerings position samt dens muligheder og ansvar for at handle for at sikre, at Israel efterlever domstolens krav? (pdf-version)
Html-version