§ 20-spørgsmål S 469 Om at tage initiativer til ny lovgivning på baggrund af sagen med familiebehandleren, der var ansat af Dansk Flygtningehjælp.

Til: Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S)
Dato: 26-01-2024
Samling: 2023-24
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 26-01-2024
Endelig besvarelse 31-01-2024
Spørgsmålets ordlyd:
Finder ministeren anledning til at tage initiativer til ny lovgivning på baggrund af sagen med familiebehandleren, der var ansat af Dansk Flygtningehjælp, og som af børnene i familien er blevet anklaget for mere at have arbejdet for faderens perspektiv ved bl.a. at sige til dem, at de skulle lytte til faderen og efterkomme, hvad han ønskede, for at de ikke blev for danske, og for at have bistået faderen med hans rejse til Mauretanien med børnene, hvor de efter sigende blev indespærret og udsat for vold og sult af netop faderen?
Skriftlig begrundelse:
Spørgeren henviser til artiklen: »Chokerende anklager: »Ansat hos Dansk Flygtningehjælp bistod bortførelse af børn«« bragt i BT den 24. januar 2024.
Dokumentdato: 26-01-2024
Modtaget: 26-01-2024
Omdelt: 26-01-2024

Finder ministeren anledning til at tage initiativer til ny lovgivning på baggrund af sagen med familiebehandleren, der var ansat af Dansk Flygtningehjælp, og som af børnene i familien er blevet anklaget for mere at have arbejdet for farens perspektiv ved bl.a. at sige til dem, at de skulle lytte til faderen og efterkomme, hvad han ønskede, for at de ikke blev for danske, og for at have bistået faderen med hans rejse til Mauretanien med børnene, hvor de efter sigende blev indespærret og udsat for vold og sult af netop faderen?

Finder ministeren anledning til at tage initiativer til ny lovgivning på baggrund af sagen med familiebehandleren, der var ansat af Dansk Flygtningehjælp, og som af børnene i familien er blevet anklaget for mere at have arbejdet for farens perspektiv ved bl.a. at sige til dem, at de skulle lytte til faderen og efterkomme, hvad han ønskede, for at de ikke blev for danske, og for at have bistået faderen med hans rejse til Mauretanien med børnene, hvor de efter sigende blev indespærret og udsat for vold og sult af netop faderen? (pdf-version)
Html-version