§ 20-spørgsmål S 464 Om at en familiebehandler fra Dansk Flygtningehjælp tilsyneladende har forsømt sine forpligtelser.

Til: Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S)
Dato: 26-01-2024
Samling: 2023-24
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 26-01-2024
Endelig besvarelse 31-01-2024
Spørgsmålets ordlyd:
Hvad er ministerens holdning til, at myndighederne har overset alle alarmklokker og undladt at gribe ind, mens en familiebehandler fra Dansk Flygtningehjælp tilsyneladende har forsømt sine forpligtelser, overværet fysisk og psykisk vold mod børn uden at foretage sig noget og formodentlig bistået en far i at vildlede myndighederne, så han havde held med at bortføre sine børn til Mauretanien i Afrika, og mener ministeren, at der er behov for at handle, med henblik på at sikre at sådanne sager ikke gentager sig i fremtiden?
Skriftlig begrundelse:
Spørgeren henviser til artiklen »Chokerende anklager: Ansat hos Dansk Flygtningehjælp bistod bortførelse af børn« bragt i BT den 24. januar 2024.
Dokumentdato: 26-01-2024
Modtaget: 26-01-2024
Omdelt: 26-01-2024

Hvad er ministerens holdning til, at myndighederne har overset alle alarmklokker og undladt at gribe ind, mens en familiebehandler fra Dansk Flygtningehjælp tilsyneladende har forsømt sine forpligtelser, overværet fysisk og psykisk vold mod børn uden at foretage sig noget og formodentligt bistået en far i at vildlede myndighederne, så han havde held med at bortføre sine børn til Mauretanien i Afrika, og mener ministeren, at der er behov for at handle, med henblik på at sikre at sådanne sager ikke gentager sig i fremtiden?

Hvad er ministerens holdning til, at myndighederne har overset alle alarmklokker og undladt at gribe ind, mens en familiebehandler fra Dansk Flygtningehjælp tilsyneladende har forsømt sine forpligtelser, overværet fysisk og psykisk vold mod børn uden at foretage sig noget og formodentligt bistået en far i at vildlede myndighederne, så han havde held med at bortføre sine børn til Mauretanien i Afrika, og mener ministeren, at der er behov for at handle, med henblik på at sikre at sådanne sager ikke gentager sig i fremtiden? (pdf-version)
Html-version