§ 20-spørgsmål S 165 Om at F-35-kampfly med danskproducerede dele anvendes af det israelske luftvåben til angreb mod Gaza.

Til: Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M)
Dato: 02-11-2023
Samling: 2023-24
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 02-11-2023
Endelig besvarelse 08-11-2023
Spørgsmålets ordlyd:
Mener ministeren, at det er tilfredsstillende, at F-35-kampfly med danskproducerede dele – som påvist af dagbladet Information – for tiden anvendes af det israelske luftvåben til angreb mod Gaza, der resulterer i drab på civile palæstinensere, eller giver dette forhold anledning til overvejelser om at ændre de danske regler om kontrol med eksport af militært udstyr, og hvad agter regeringen at foretage sig her og nu over for Israel i anledning af brugen af kampfly med danskproducerede dele til angreb i Gaza?
Skriftlig begrundelse:
Der henvises til artiklen »Israel bruger dansk militært udstyr ved luftbombardementer af Gaza«, bragt på Information.dk den 2. november 2023.
Dokumentdato: 02-11-2023
Modtaget: 02-11-2023
Omdelt: 02-11-2023

Mener ministeren, at det er tilfredsstillende, at F-35-kampfly med dansk producerede dele – som påvist af Dagbladet Information – for tiden anvendes af det israelske luftvåben til angreb mod Gaza, der resulterer i drab på civile palæstinensere, eller giver dette forhold anledning til overvejelser om at ændre de danske regler om kontrol med eksport af militært udstyr, og hvad agter regeringen at foretage sig her og nu over for Israel i anledning af brugen af kampfly med dansk producerede dele til angreb i Gaza?

Mener ministeren, at det er tilfredsstillende, at F-35-kampfly med dansk producerede dele – som påvist af Dagbladet Information – for tiden anvendes af det israelske luftvåben til angreb mod Gaza, der resulterer i drab på civile palæstinensere, eller giver dette forhold anledning til overvejelser om at ændre de danske regler om kontrol med eksport af militært udstyr, og hvad agter regeringen at foretage sig her og nu over for Israel i anledning af brugen af kampfly med dansk producerede dele til angreb i Gaza? (pdf-version)
Html-version