Indfødsretsudvalget (IFU) Alm. del

Samling: 2023-24

Spørgsmål 77

Vil ministeren redegøre for, om det vil lette arbejdet for medarbejdere i Indfødsretskontoret og om det kan nedbringe sagsbehandlingstiden, hvis kravene om karenstid, opholdsperiode, tidsubegrænset opholdstilladelse, selvforsørgelse, beskæftigelse, danskkundskaber og bestået indfødsretsprøve fremover skal være opfyldt på ansøgningstidspunktet frem for ved udgangen af den måned, hvor det pågældende lovforslag om indfødsrets meddelelse forventes vedtaget, således at Indfødsretskontoret straks kan meddele ansøgere afslag, hvis de ikke opfylder betingelserne, frem for at skulle bruge ressourcer på partshøring i sager, hvor det er indlysende, at kravene ikke er opfyldt? Er ministeren enig i, at ansøgere i sådanne sager skal betale fornyet gebyr efter afslag, således at gode pligtopfyldende ansøgere, der nidkært har sikret sig at betingelserne er opfyldt, ikke rammes af en lang sagsbehandlingstid på grund af dovne ansøgere, der er ligeglade med reglerne og som ansøger før tid for at springe ventetiden over?
Dato: 18-01-2024
Status: Endeligt besvaret
Emne: dispensation
Dokumentdato: 06-02-2024
Modtaget: 06-02-2024
Omdelt: 06-02-2024

IFU alm. del - svar på spm. 77 om ministeren vil redegøre for, om det vil lette arbejdet for medarbejdere i Indfødsretskontoret og om det kan nedbringe sagsbehandlingstiden, hvis kravene om karenstid, opholdsperiode, tidsubegrænset opholdstilladelse, selvforsørgelse, beskæftigelse, danskkundskaber og bestået indfødsretsprøve fremover skal være opfyldt på ansøgningstidspunktet?

IFU alm. del - svar på spørgsmål 77 (pdf-version)
Html-version
(20222) IFU alm. del - svar på spørgsmål 260 (pdf-version)
Html-version
IFU alm. del - svar på spørgsmål 8 (pdf-version)
Html-version
(20222) IFU alm. del - svar på spørgsmål 59 (pdf-version)
Html-version
(20222) IFU alm. del - svar på spørgsmål 100 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 18-01-2024
Modtaget: 18-01-2024
Omdelt: 18-01-2024

Spm. om ministeren vil redegøre for, om det vil lette arbejdet for medarbejdere i Indfødsretskontoret og om det kan nedbringe sagsbehandlingstiden, hvis kravene om karenstid, opholdsperiode, tidsubegrænset opholdstilladelse, selvforsørgelse, beskæftigelse, danskkundskaber og bestået indfødsretsprøve fremover skal være opfyldt på ansøgningstidspunktet?

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version