L 165 B Forslag til lov om ændring af kildeskatteloven, selskabsskatteloven og skatteindberetningsloven.

(Genindførelse af skattefriheden ved investering i danske obligationsbaserede investeringsinstitutter med minimumsbeskatning m.v.).

Af: Skatteminister Morten Bødskov (S)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2019-20
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
2. behandlet/direkte til 3. behandling 26-05-2020
3. behandlet, vedtaget 28-05-2020
Oprindeligt forslag:
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Med lovforslaget forslås en lempelse af beskatningen ved investering i investeringsinstitutter.

Det foreslås således at genindføre skattefriheden for udenlandske investorer og danske investeringsinstitutter, hvor de pågældende har investeret i danske investeringsinstitutter med minimumsbeskatning, der udelukkende investerer i obligationer. Skattefriheden blev utilsigtet ophævet ved lov nr. 84 af 30. januar 2019, der for denne del af loven trådte i kraft den 1. marts 2019.

Derudover foreslås det at tilpasse kildeskattesatsen for udbytte, der betales til danske investeringsselskaber og danske investeringsinstitutter med minimumsbeskatning, således at den indeholdte udbytteskat svarer til den endelige skat. Derved undgås, at der skal søges om tilbagebetaling af en ellers for meget indeholdt skat.

Endelig foreslås det at genindføre skattefriheden ved investering i danske obligationsbaserede investeringsinstitutter med minimumsbeskatning m.v.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 89 (S, V, DF, RV, SF, KF, NB, LA, ALT og 1 EL (ved en fejl)), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 7 (EL og Sikandar Siddique (UFG)).