L 189 Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed og forskellige andre love og om ophævelse af lov om statsligt kapitalindskud i kreditinstitutter.

(Gennemførelse af den politiske aftale om yderligere initiativer til styrkelse af indsatsen mod hvidvask og terrorfinansiering og gennemførelse af anbefalinger fra arbejdsgruppen for eftersyn af den finansielle regulering).

Af: Erhvervsminister Rasmus Jarlov (KF)
Udvalg: Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget
Samling: 2018-19 (1. samling)
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 1

I lovforslaget foreslås en ophævelse af kravet om, at den ansvarshavende aktuar i livsforsikringsselskaber årligt skal indsende en beretning til Finanstilsynet, med henvisning til, at kravet efter gennemførelsen af Solvens II vurderes at være overflødig, da hensynene bag beretningen varetages af aktuarfunktionen som følge af Solvens II. Af lovforslagets bemærkninger fremgår bl.a., at ”Med gennemførelsen af Solvens II varetages mange af de hensyn, der er sikret ved den ansvarshavende aktuars årlige beretning, af aktuarfunktionen”. Vil ministeren redegøre for, a) hvilke hensyn, der i dag er sikret ved den ansvarshavende aktuars årlige beretning, som fremover ikke vil blive varetaget af aktuarfunktionen? b) om der er forskelle i, hvad og hvordan der vil blive kontrolleret af aktuarfunktionen i forhold til, hvad den ansvarshavende aktuar gør i dag – og i bekræftende fald hvilke? c) om der er rapporteringer, som ikke længere vil tilgå Finanstilsynet ved overgangen til aktuarfunktionen i forhold til, hvad den ansvarshavende aktuar i dag rapporter til Finanstilsynet – og i bekræftende fald hvilke?
Dato: 28-03-2019
Status: Endeligt besvaret
Emne: finansiel virksomhed
Dokumentdato: 10-04-2019
Modtaget: 10-04-2019
Omdelt: 10-04-2019

L 189 - svar på spm. 1 om en ophævelse af kravet om, at den ansvarshavende aktuar i livsforsikringsselskaber årligt skal indsende en beretning til Finanstilsynet, med henvisning til, at kravet efter gennemførelsen af Solvens II vurderes at være overflødigt, fra erhvervsministeren

ERU L 189 - svar på spm. 1 (pdf-version)
Html-version
ERU L 189 - svar på spm. 9 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 28-03-2019
Modtaget: 28-03-2019
Omdelt: 28-03-2019

Spm. om en ophævelse af kravet om, at den ansvarshavende aktuar i livsforsikringsselskaber årligt skal indsende en beretning til Finanstilsynet, med henvisning til, at kravet efter gennemførelsen af Solvens II vurderes at være overflødigt, til erhvervsministeren

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version