UGEPLAN FOR FOLKETINGET 30. april - 6. maj 2018 (UGE 18)

Endelig ugeplan
26. april 2018 Lovsekretariatet
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om ophavsret. (Gennemførelse af Marrakeshdirektivet m.v.). (Af kulturministeren)
3. behandling af forslag til lov om ændring af lov om Center for Cybersikkerhed. (Konsekvensændringer som følge af databeskyttelsesforordningen og databeskyttelsesloven). (Af forsvarsministeren)
3. behandling af forslag til lov om sikkerhed i net- og informationssystemer for operatører af væsentlige internetudvekslingspunkter m.v. (Af forsvarsministeren)
3. behandling af forslag til lov om net- og informationssikkerhed for domænenavnssystemer og visse digitale tjenester. (Af erhvervsministeren)
3. behandling af forslag til lov om Erhvervsstyrelsens behandling af data. (Af erhvervsministeren)
3. behandling af forslag til lov om sikkerhed i net- og informationssystemer i transportsektoren. (Af transport-, bygnings- og boligministeren)
3. behandling af forslag til lov om krav til sikkerhed for net- og informationssystemer inden for sundhedssektoren. (Af sundhedsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om kliniske forsøg med lægemidler og lov om videnskabsetisk behandling af sundhedsvidenskabelige forskningsprojekter. (Habilitetskrav, forsøgsdata fra afdøde, udenlandsk inspektion m.v.). (Af sundhedsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om autorisation af sundhedspersoner og om sundhedsfaglig virksomhed og lov om anvendelse af tvang ved somatisk behandling af varigt inhabile. (Autorisation af osteopater, udvidelse af tandlægernes virksomhedsområde m.v.). (Af sundhedsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven. (Smidigere regler for bibeskæftigelse og frivilligt arbejde for udenlandske arbejdstagere m.v.). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af udlændingeloven. (Skærpede regler om udvisning af kriminelle udlændinge). (Af udlændinge- og integrationsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om fødevarer. (Strafskærpelse, administrative tvangsbøder og virksomhedskarantæne). (Af miljø- og fødevareministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om naturbeskyttelse. (Nye muligheder for friluftsreklamer i det åbne land). (Af miljø- og fødevareministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse. (Indfasning af kvælstof til akvakulturerhvervet). (Af miljø- og fødevareministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om afgift af vejbenyttelse og lov om registrering af køretøjer. (Ændring af satser og øget differentiering heraf ud fra emissionsnormer og adgang til Køretøjsregisteret for virksomheder, der opkræver betaling for brug af veje, broer, færger eller tunneler). (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om social service, lov om integration af udlændinge i Danmark og forskellige andre love. (Mulighed for at udarbejde en helhedsorienteret plan til borgere med komplekse og sammensatte problemer). (Af ministeren for offentlig innovation)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om inddrivelse af gæld til det offentlige og forskellige andre love og om ophævelse af lov om forsøg med eftergivelse af gæld til det offentlige for socialt udsatte grupper. (Forenkling af regler om inddrivelse af gæld til det offentlige m.v. og forældelseshåndtering m.v.). (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af afskrivningsloven og ligningsloven. (Højere skattefradrag for udgifter til forsøgs- og forskningsvirksomhed) (Af skatteministeren)
1. behandling af forslag til lov om projektering og anlæg af et vildsvinehegn langs den dansk-tyske landegrænse. (Af miljø- og fødevareministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om hold af dyr, lov om fødevarer og lov om foderstoffer (Strafskærpelse som led i indsatsen mod afrikansk svinepest). (Af miljø- og fødevareministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om Grønt Danmarkskort og kommunernes mulighed for at udpege Natura 2000-områder. (Af Trine Torp (SF), Maria Reumert Gjerding (EL), Christian Poll (ALT) og Ida Auken (RV))
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om afskaffelse af ministerpension og pension til ministerbørn (borgerforslag). (Af Peter Skaarup (DF), Pernille Skipper (EL), Christina Egelund (LA), Carolina Magdalene Maier (ALT), Morten Østergaard (RV), Karsten Hønge (SF) og Mette Abildgaard (KF))
1. behandlingen starter tidligst klokken 16.15.
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om at lade unge over 18 år anbragt udenfor hjemmet få muligheden for at modtage SU. (Af Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om forskning i og kortlægning af anvendelsen af psykofarmaka i børne- og ungdomspsykiatrien. (Af Trine Torp (SF) og Jacob Mark (SF))
1. behandling af forslag til lov om ændring af straffeloven. (Udskydelse af forældelsesfristen i visse sager om vold mod børn i hjemmet og skærpelse af straffen for gentagen simpel vold i nære relationer). (Af justitsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om offentlighed i forvaltningen. (Ændring af revisionsbestemmelse). (Af justitsministeren)
1. behandling af forslag til lov om forbud mod forskelsbehandling på grund af handicap. (Af børne- og socialministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om hjælp til aflastning af forældre til børn med funktionsnedsættelser under midlertidige ophold i udlandet. (Af Karina Adsbøl (DF) m.fl.)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om styrkelse af børn og unges mentale trivsel ved indførelsen af et klippekort til fritidsaktiviteter. (Af Pernille Schnoor (ALT) m.fl.)
Forespørgsel F 24 til beskæftigelsesministeren og undervisningsministeren af Mattias Tesfaye (S) og Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) m.fl. om muligheden for, at personer med handicap kan tage en erhvervsuddannelse.
Ventes foretaget tirsdag den 8. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 15. maj 2018].
Forespørgsel F 26 til justitsministeren af Peter Kofod Poulsen (DF) m.fl. om flere ANPG-kameraer til politiet.
Ventes foretaget tirsdag den 15. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 17. maj 2018].
Forespørgsel F 32 til energi-, forsynings- og klimaministeren af Jens Joel (S), Mikkel Dencker (DF), Thomas Danielsen (V), Søren Egge Rasmussen (EL), Carsten Bach (LA), Christian Poll (ALT), Ida Auken (RV), Pia Olsen Dyhr (SF) og Orla Østerby (KF) om fremtidige klimapolitiske initiativer.
Ventes foretaget fredag den 18. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 22. maj 2018].
Forespørgsel F 27 til ældreministeren af Pernille Schnoor (ALT) og Carolina Magdalene Maier (ALT) om at opnå mærkbare forbedringer i ældres mentale sundhed.
Ventes foretaget torsdag den 24. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 29. maj 2018].
Forespørgsel F 33 til statsministeren af Marcus Knuth (V), Karin Gaardsted (S), Henrik Brodersen (DF), Christian Juhl (EL), Carsten Bach (LA), Roger Courage Matthisen (ALT), Martin Lidegaard (RV), Karsten Hønge (SF), Magni Arge (T), Sjúrður Skaale (JF), Aaja Chemnitz Larsen (IA) og Aleqa Hammond (UFG) m.fl. om rigsfællesskabets muligheder og udfordringer.
Ventes foretaget fredag den 25. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 29. maj 2018].
Forespørgsel F 25 til sundhedsministeren af Kirsten Normann Andersen (SF) og Jacob Mark (SF) om omskæring.
Ventes foretaget fredag den 25. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 29. maj 2018].
Forespørgsel F 29 til justitsministeren af Liselott Blixt (DF) m.fl. om at forhindre, at personer offentliggør billeder og film fra ulykkessteder.
Ventes foretaget tirsdag den 29. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 31. maj 2018].
Forespørgsel F 30 til justitsministeren af Peter Kofod Poulsen (DF) m.fl. om at forhindre nysgerrige personer i at besværliggøre redningspersonalets og politiets arbejde ved ulykker.
Ventes foretaget tirsdag den 29. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til torsdag den 31. maj 2018].
Forespørgsel F 28 til udenrigsministeren af Rasmus Nordqvist (ALT) og Carolina Magdalene Maier (ALT) om finansiering af tyrkisk grænseværn på grænsen til Syrien.
Ventes foretaget torsdag den 31. maj 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til fredag den 1. juni 2018].
Forespørgsel F 31 til ministeren for offentlig innovation af Jacob Mark (SF) og Kirsten Normann Andersen (SF) om udvikling af den statslige sektors personalepolitik.