UGEPLAN FOR FOLKETINGET 20. november - 26. november 2017 (UGE 47)

Endelig ugeplan
16. november 2017 Lovsekretariatet
Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene (spørgetid).
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om erhvervsuddannelser og lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag. (Øget søgning til erhvervsuddannelse for voksne m.v.). (Af undervisningsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag og forskellige andre love. (Modelparametre for erhvervsuddannelser til brug for beregning af praktikpladsafhængigt arbejdsgiverbidrag, indførelse af modregningsadgang, ændring af klageproces m.v.). (Af undervisningsministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af kulbrinteskatteloven, lov om ansættelse og opkrævning m.v. af skat ved kulbrinteindvinding, lov om fremskyndet tilbagebetaling af visse afgifter og fusionsskatteloven. (Lempelse af beskatningen af kulbrintevirksomhed for visse investeringer og afskaffelse af forskudsmomsordningen m.v.). (Af skatteministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af lov om registrering af køretøjer, registreringsafgiftsloven, brændstofforbrugsafgiftsloven, lov om vægtafgift af motorkøretøjer m.v. og lov om afgift af naturgas og bygas m.v. (Krav om sovepladser i campingbiler, afgiftsgrundlag for veterankøretøjer, brug af prøveskilte og prøvemærker, fastsættelse af lovregler om registrering og afgiftsfritagelse for visse køretøjer, kørsel i uregistrerede køretøjer m.v. som led i offentligt hverv, adgang for forsvaret til at registrere og afmelde egne køretøjer og nedsættelse af afgiftssats for gas til motorbrændstof m.v.). (Af skatteministeren)
2. behandling af forslag til lov om indgåelse af dobbeltbeskatningsoverenskomst mellem Danmark og Aserbajdsjan. (Af skatteministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af skatteforvaltningsloven og forskellige andre love. (Begrænsning af SKATs mulighed for at tilbagekalde bindende svar ved værdiansættelse af aktiver, ensretning af værnetingsregler ved indbringelse af skattesager, udvidelse af skattefriheden for statslige godtgørelser til asbestofre m.fl. m.v.). (Af skatteministeren)
2. behandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven. (Bedre lægedækning ved udvidelse af perioden for regioners drift af alment medicinske klinikker, forenklet overdragelse af ydernumre mellem læger og ændret opkrævning af gebyr for regionale sygehusenheder m.v.). (Af sundhedsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og forskellige andre love. (Ophævelse af godkendelseskravet for små kommunale fællesskaber). (Af økonomi- og indenrigsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om kommunernes styrelse. (Afskaffelse af halvårsregnskab). (Af økonomi- og indenrigsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om kommunernes styrelse og regionsloven. (Beskyttelse af kommunalbestyrelses- og regionsrådsmedlemmers behandling af oplysninger som led i hvervet). (Af økonomi- og indenrigsministeren)
Forespørgsel til økonomi- og indenrigsministeren af Stine Brix (EL) m.fl. om obligatoriske måltal for konkurrenceudsættelse for kommuner og regioner.
Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 28. november 2017.
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om planlægning. (Forebyggelse af skader ved oversvømmelse eller erosion og mulighed for at etablere kystbeskyttelsesanlæg uden tilvejebringelse af en lokalplan). (Af erhvervsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om stormflod og stormfald. (Udvidelse af dækningsomfang ved stormflod og oversvømmelser fra vandløb og søer, ny organisering af oversvømmelsesordningen samt justering af stormfaldsordningen). (Af erhvervsministeren)
1. behandling af forslag til lov om etablering af en ordning for borgerforslag med henblik på behandling i Folketinget. (Af Pia Kjærsgaard (DF), Henrik Dam Kristensen (S), Kristian Pihl Lorentzen (V), Christian Juhl (EL) og Leif Mikkelsen (LA))
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og lov om fleksydelse. (Nye regler om fradrag for frivilligt, ulønnet arbejde for dagpengemodtagere m.v.). (Af beskæftigelsesministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. (Et nyt dagpengesystem for fremtidens arbejdsmarked). (Af beskæftigelsesministeren)
1. behandling af forslag til lov om kontant og skattefri udbetaling af efterlønsbidrag og fleksydelsesbidrag. (Af beskæftigelsesministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om sygedagpenge. (Ordningen med ret til sygedagpenge ved livstruende, alvorlig sygdom gøres permanent). (Af beskæftigelsesministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet. (Udvidelse af patienterstatningsordningen, fredning af udbetalte erstatninger m.v.). (Af sundhedsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af sundhedsloven. (Øget selvbestemmelse for patienter i forhold til fravalg af behandling, herunder oprettelse af en behandlingstestamenteordning). (Af sundhedsministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af lov om varmeforsyning. (Standardisering af regnskabsføring og dataindberetning m.v. for varmeforsyningsvirksomheder til brug for en ny økonomisk regulering). (Af energi-, forsynings- og klimaministeren)
1. behandling af forslag til lov om ændring af straffeloven. (Skærpelse af straffen for vidnetrusler og visse former for hærværk). (Af justitsministeren)
1. behandling af forslag til folketingsbeslutning om forbud mod børnesexdukker. (Af Peter Kofod Poulsen (DF) m.fl.)
Forespørgsel F 2 til udenrigsministeren af Kenneth Kristensen Berth (DF) m.fl. om scenarier for EU's videre udvikling.
Ventes foretaget fredag den 1. december 2017.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 5. december 2017].
Forespørgsel F 8 til ældreministeren af Jeppe Jakobsen (DF) m.fl. om ældreområdet.
Ventes foretaget torsdag den 7. december 2017.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 12. december 2017].
Forespørgsel F 4 til sundhedsministeren af Stine Brix (EL) og Finn Sørensen (EL) om en langsigtet plan for, hvordan psykisk sundhed og psykiatrien kan opprioriteres markant.
Ventes foretaget fredag den 15. december 2017.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 19. december 2017].
Forespørgsel F 5 til sundhedsministeren af Liselott Blixt (DF) og Karina Adsbøl (DF) om at sikre hørehæmmede en ordentlig behandling i sundhedsvæsenet.
Ventes foretaget fredag den 15. december 2017.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 19. december 2017].
Forespørgsel F 1 til udenrigsministeren og udlændinge- og integrationsministeren af Josephine Fock (ALT), Johanne Schmidt-Nielsen (EL), Sofie Carsten Nielsen (RV) og Holger K. Nielsen (SF) om Danmarks stop for kvoteflygtninge.
Ventes foretaget tirsdag den 19. december 2017.
[Eventuel afstemning udsættes til onsdag den 20. december 2017].
Forespørgsel F 10 til statsministeren af Christian Langballe (DF) m.fl. om regeringens værdipolitik med fokus på de udfordringer, der følger af indvandringen.
Ventes foretaget fredag den 12. januar 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 16. januar 2018].
Forespørgsel F 7 til beskæftigelsesministeren af Kenneth Kristensen Berth (DF) m.fl. om arbejdskraftens fri bevægelighed i EU.
Ventes foretaget torsdag den 18. januar 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 23. januar 2018].
Forespørgsel F 6 til statsministeren af Søren Espersen (DF) m.fl. om selvstændighedsprocessen i Grønland.
Ventes foretaget fredag den 19. januar 2018.
[Eventuel afstemning udsættes til tirsdag den 23. januar 2018].
Forespørgsel F 9 til udenrigsministeren af Nikolaj Villumsen (EL), Rasmus Nordqvist (ALT), Martin Lidegaard (RV) og Holger K. Nielsen (SF) om investeringsforeningers og kommuners investeringer i virksomheder med aktiviteter i ulovlige bosættelser.
Forespørgsel F 11 til beskæftigelsesministeren af Bent Bøgsted (DF) m.fl. om at undgå, at syge borgere placeres i et langvarigt ressourceforløb.
Forespørgsel F 12 til energi-, forsynings- og klimaministeren af Rune Lund (EL) m.fl. om, at Folketinget bliver hørt før salget af olierettighederne fra A.P. Møller - Mærsk til Total.