§ 20-spørgsmål S 58 Om færøsk medinddragelse på sikkerhedspolitiske spørgsmål, der vedrører Færøerne.

Til: Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V)
Dato: 16-10-2017
Samling: 2017-18
Status: Besvaret, endeligt

Om § 20-spørgsmålet

Sagsgang:
Anmeldelse 16-10-2017
Endelig besvarelse 23-10-2017
Spørgsmålets ordlyd:
Mener ministeren, at det danske forsvars oprustning også er begrundet med en ændret opfattelse af den sikkerhedspolitiske situation i Nordatlanten, og at oprustningen i givet fald også har betydning for militære aktiviteter i og omkring Færøerne, og hvilken holdning har ministeren til, hvordan regeringen har medinddraget det færøske landsstyre og sørget for, at Færøerne fik en ægte medindflydelse på det danske forsvars oprustning, sådan som det er aftalt i Fámjinserklæringen fra 2005?
Skriftlig begrundelse:
Den markante oprustning af det danske forsvar er blandt andet begrundet med øget russisk aktivitet i blandt andet Nordatlanten. Det har betydning for den sikkerhedspolitiske situation i og omkring Færøerne. I Fámjinserklæringen fra 2005 står der, at i forvaltningen af udenrigs- og sikkerhedspolitiske spørgsmål af betydning for Færøerne er det naturligt, at Færøerne medinddrages og har medindflydelse. Der står endvidere i erklæringen, at der er tale om en ægte medinddragelse og medindflydelse med sigte på ligeværdighed i alle spørgsmål, hvor Danmark og Færøerne i fællesskab er inddraget. Det forlyder imidlertid fra færøsk presse, at Færøernes landsstyre ikke har været inddraget og dermed heller ikke haft nogen indflydelse på det danske forsvars oprustning.
Dokumentdato: 23-10-2017
Modtaget: 23-10-2017
Omdelt: 24-10-2017

Svar på spm. nr. S 58: Mener ministeren, at det danske forsvars oprustning også er begrundet med en ændret opfattelse af den sikkerhedspolitiske situation i Nordatlanten...

Svar på spm. nr. S 58 (pdf-version)
Html-version