V 99 Om, hvorvidt det er uforeneligt med at være »dansker« at være indvandrer eller efterkommer af indvandrere fra et ikkevestligt land.

Samling: 2016-17
Status: Forkastet

Om forslag til vedtagelse

Fremsat:
05-05-2017
Forslag til vedtagelse:
Folketinget konstaterer med stor bekymring, at andelen af personer med indvandrerbaggrund stiger voldsomt frem mod 2060, hvilket svækker den sociale og kulturelle sammenhængskraft i Danmark. Dette medfører uundgåeligt, at der vil komme flere boligområder, hvor danskere er i mindretal, hvilket er stærkt beklageligt. På den baggrund opfordrer Folketinget på det kraftigste regeringen til at vedtage en politisk målsætning om, at Danmark årligt skal reducere antallet af opholdstilladelser, således at der gradvist kommer mere styr på indvandringen. Indsatsen skal først og fremmest handle om at nedbringe den ikkevestlige indvandring. Med udgangspunkt i denne vedtagelse opfordrer Folketinget regeringen til at indkalde til politiske drøftelser.
Afstemning:
Forslaget blev forkastet. For stemte 22 (DF), imod stemte 88 (S, V, EL, LA, ALT, RV, SF og KF), hverken for eller imod stemte 0.
Fremsat under: