L 213 Forslag til lov om ændring af lov om varmeforsyning, lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning og lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner. (Forhøjelse af procenten for modregning i den enkelte kommunes statstilskud ved overførsel af midler fra kommunale varmeforsyningsvirksomheder m.v.).

Af: Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V)
Udvalg: Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget
Samling: 2016-17
Status: Stadfæstet

Spørgsmål 4

Ministeren fremsætter lovforslaget med henblik på at ”lukke et hul i lovgivningen” og give kommunerne et incitament til ikke at trække pengene ud af fjernvarmeselskaberne, da dette indebærer en 100 pct. modregning i kommunernes statstilskud. Ministeren fremfører endvidere under 1. behandling, at lovforslaget vil mindske incitamentet for kommuner til at undlade at opkræve forrentning fra forbrugerne Efterfølgende sendes et udkast til en ny afskrivningsbekendtgørelse i høring, hvor den nye bekendtgørelse har til formål at præcisere og afgrænse størrelsen af det forrentningsbeløb, der kan indregnes i varmepriserne, og hvor bekendtgørelsen begrænser opgørelsen af indskudskapital til alene at omfatte indskudskapital, der anvendes til drift eller investeringer i fjernvarmeselskaberne. På den baggrund og med lovforslaget får kommunale ejere et større incitament til at undlade at udlodde forrentning end f.eks. private selskaber. Kan ministeren forklare baggrunden for, at der ikke indføres ens regler for alle ejere?
Dato: 16-05-2017
Status: Endeligt besvaret
Emne: energiforsyning
Dokumentdato: 22-05-2017
Modtaget: 22-05-2017
Omdelt: 22-05-2017

L 213 - svar på spm. 4, om baggrunden for, at der ikke indføres ens regler for alle ejere, fra energi-, forsynings- og klimaministeren

EFK L 213 - Svar på spm. 4 (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 16-05-2017
Modtaget: 16-05-2017
Omdelt: 16-05-2017

Spm., om baggrunden for, at der ikke indføres ens regler for alle ejere, til energi-, forsynings- og klimaministeren

Udvalgsspørgsmål (pdf-version)
Html-version